Voorstellen en mijn eitje kwijt

2 antwoorden en 33087813x bekeken

EssieLove 05-05 om 11:38

Hallo lieve brabbelslezers,
Ik ben hier net nieuw op het forum en zou mij graag willen voorstellen én even iets kwijtwillen wat ik (nog)niet bij iedereen kwijtkan.
Ik ben Essie, net 26 jaar en ben er net achtergekomen dat ik 5, nu bijna 6 weken zwanger ben van mijn eerste. Ik vind het zo spannend en had het totaal niet verwacht. Op 23 mei heb ik met 8 weken de eerste afspraak bij de verloskundige voor een intake. Mijn vriend, met wie ik nu bijna 2 jaar een relatie heb, is er ook heel blij mee en geeft aan volledig achter mij te staan. Ook mijn zusje en broertje staan volledig achter mij.
Ik vind het zo leuk dat ik het hier kan delen, maar ik ben erg bang om het aan mijn ouders te vertellen. Zelf woon ik nog thuis en mijn vriend op zichzelf. Ik kom uit een religieus gezin. Mijn familie heeft altijd verwacht dat ik zou trouwen en dan pas kinderen zou krijgen. Trouwen heb ik altijd graag gewild uit mijzelf en mijn vriend vind het ook iets moois. Ik wil gewoon even kwijt dat ik ze dolgraag samen met mijn vriend, door middel van een echo en babysokjes (als het deze weken goed verloopt dan), wil verassen met onze zwangerschap.
Naast dat ik heel erg blij ben, ben ik ook aan het stressen, omdat ik zo bang ben voor de reacties van mijn ouders en familie. En ik wil niet teveel stressen want dat kan ook invloed hebben op de zwangerschap toch..?
Liefs, Essie

reageer

EssieLove 05-05 om 11:42

Toevoeging: daarnaast heeft mijn moeder met trots verteld wat voor leuke nieuwe baan ik heb. Ben begonnen vorige maand bij mijn nieuwe werk. Dat is ook nog een onzekerheid. Ik heb het gevoel dat ik straks, als eenmaal bij werk, maar vooral bij familie, bekend is dat ik zwanger ben, ik maar roekeloos overkom (het was niet gepland)..
Liefs Essie nogmaals

irene 06-05 om 14:53

Dag essielove
Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!! En fijn dat je wel mensen om je heen hebt die er ook blij mee zijn.
Ik snap dat het lastig is om te vertellen en misschien is dat ook verstandig om tijdens het vertellen tegen je ouders/familie te vermelden. Ook dit kan je vertellen bij je werk. Volgens mij kunnen ze je niet zomaar ontslaan als je zwanger bent. Misschien vallen de reacties heel erg mee en zijn ze allemaal super blij met je zwangerschap. Het kan ook zijn dat de reacties in eerste instantie niet zo blij zijn maar moeten ze even aan het idee wennen. Je komt er pas achter als je het vertelt hebt. Ik wens je heel veel sterkte!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voorstellen en mijn eitje kwijt' in het Zwangerschapsforum