Nieuweling

5 antwoorden en 27460726x bekeken

Lilith 14-07 om 13:57

Hoi iedereen
Ik ben Stefanie, 29 jaar en net zwanger van mijn tweede kindje. 
Mijn dochtertje Lily is net 1 geworden. Toen ik zwanger was van haar heb ik vanaf de zijlijn al wat meegelezen op verschillende fora maar nu vond ik het tijd om zelf wat meer betrokken te geraken.

Hopelijk tot schrijfs.

reageer

proud_mommy 14-07 om 22:30

Welkom en gefeliciteerd. Ik ben 25 en heb een kleine van 5 maandjes. 
Spannend een tweede, voelt het als de eerste of minder gespannen?

Lilith 15-07 om 08:24

Ik vind het toch nog steeds spannend hoor. Je begint altijd te vergelijken... was ik vorige keer niet nu al misselijk, ...?
Ook heeft de dokter mij verteld dat ik niet immuun ben voor cmv, waardoor ik moet oppassen dat ik geen lepel, beker,... deel met mijn dochtertje. Daar heb ik het wel moeilijk mee.
Verder ben ik net zo zeer aan het aftellen naar de eerste echo als anderhalf jaar geleden. Al moet ik zeggen dat ik voor de bevalling wel zoiets heb van... kom maar op, dat kunnen we wel nog een keer. 

proud_mommy 15-07 om 12:17

Wat is cmv? Toen ik zwanger was mocht ik ook geen kindjes op de mond kussen of zelfde lepel gebruiken etc.
Haha jaa dat is wel het voordeel. Je weet nu hoe een bevalling gaat haha.

Lilith 15-07 om 17:52

Cmv staat voor cytomegalovirus, in principe een virus dat niet schadelijk is tenzij voor ongeboren kinderen. Als je die ziekte nog nooit gehad hebt moet je tijdens je zwangerschap dus oppassen met speeksel/urine/... van kleine kinderen. Waarschijnlijk had jij daar ook geen antistoffen voor en hebben ze je daarom aangeraden om geen lepels te delen enzo. 
Ze hebben bij mij wel de bevalling opgewekt, omdat ik niet over tijd mocht gaan door mijn zwangerschapsdiabetis. Dus dat is wel nog nieuw voor mij... zelf ontdekken wanneer je weeën starten en je water breekt.

Had jij een vlotte bevalling?

proud_mommy 16-07 om 04:38

Jawel had gelukkig een super bevalling. Ik had wel weeen opwekkers maar ik had ook epidurale. Tijdens het persen werd ik wel slaperig, maar eenmaal mijn kanjer vast weg was mijn slaap haha.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nieuweling' in het Zwangerschapsforum