Bewust alleenstaande papa (draagmoeder)

2 antwoorden en 24956980x bekeken

Papa3 26-01 om 11:41

Hallo. Ik ben een man en heb nu al een dochter van 8 jaar met mijn ex, dochter woont merendeel bij mij. Ik zou graag nog een kindje van mij zelf willen hebben, het liefste met een geliefde maar ik ben nu al iets van 5 jaar singel. Ik zit laatste tijd informatie te zoeken voor bewust alleenstaande vader te worden. Daar hoor je niet veel van. Draagmoeder is dan enige manier. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Moet je naar een notaris of iets om dingen af te spreken? Ik wil dus alleen voor het kindje gaan zorgen. Ben gewoon benieuwd hoe dat allrs in zijn werk gaat

reageer

Anoniem (Gast) 26-01 om 12:36

ik denk dat hetzelfde gaat als bij iedere andere samenstelling van ouders waarbij draagmoederschap noodzakelijk is. Op de website van de overheid staat informatie over de regelgeving rondom draagmoederschap en alles wat daarbij komt kijken. Het enige verschil hierin is dat jij dit dan zonder partner doet. 

Anique 27-01 om 17:56

Hoi Papa3,
Op de website van de overheid zul je (helaas) niet veel informatie vinden. Kijk eens op www.zwangervooreenander.nl voor informatie over draagmoederschap in Nederland. 
Het is een ingewikkelde weg, maar je bent niet de enige. In de Facebook groep (zoek op Zwanger voor een Ander) zit nu ook een draagmoeder die gaat dragen voor een single vader. Maar het is wel zeldzamer dan voor een stel. 
Heb je co-ouderschap ook al eens overwogen? Dat is misschien ook nog een optie. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bewust alleenstaande papa (draagmoeder)' in het Zwangerschapsforum