Onverwacht

5 antwoorden en 45286117x bekeken

Nijntje86 26-02 om 13:36

Hoi allemaal,

Ik ben Nienke 26. Ik ben nog geen flauw idee hoelang zwanger. Ik ben aan de pil slikte door en toen kreeg ik een vreemd onderbuik gevoel + mijn buik werd iets boller. Een test gedaan en ja hoor zwanger. Mijn vriend en ik proberen het nog een beetje te bevatten. We studeren en werken beide in een kroeg. Volgende week hebben we pas de echo. Dat lijkt echt zo lang te duren. We willen weten hoe oud de kleine spruit van ons is en of het gezond is en whaaa alle vragen wat het natuurlijk meebrengt.
We moeten opeens denken aan een kinderkamer, opvang, studie, werk en iedereen vertellen uiteraard.
We zijn ontzettend geschrokken maar toch ook trots en blij. Heel gemengd gevoel.

Groetjes Nijntje

reageer

Poesh 26-02 om 13:42

Hoi Nijntje,

heel veel geluk ermee! Zolang je het kleine spruitje een liefdevolle thuis kan geven komt alles wel goed
Als jullie nog studeren zal het niet altijd even gemakkelijk zijn, maar moeten jullie nog lang? Als je 26 bent veronderstel ik dat het wel bijna het laatste van je studies is?
En inderdaad, je moet opeens aan heel veel denken, maar hier zul je nog wel wat tijd voor hebben, kinderkamer ed, opvang kan dringender zijn vaak zijn er wachtlijsten
 Ik zou voorstellen dat je al foliumzuur begint te slikken, dit voorkomt open ruggetje en hazenlip. Puur theoretisch moest je hier al mee bezig zijn maar in jouw geval beter laat dan nooit  
En laat het nieuws maar even bezinken maar aan je tekstje te lezen denk ik wel dat jullie het aankunnen en er klaar voor zijn
Nogmaals heel veel succes en hopelijk hou je ons een beetje op de hoogte!

Rosamber (Gast) 26-02 om 15:42

hallo
wy weten ook sinds 2 dagen dat ik zwanger ben. we zyn net n half jaar byelkaar, wonen ook nog niet samen. Ik heb zelf uit n vorige relatie 2 kindjes en we hadden dan ook nog geen plannen. maar terwyl ik aan de pil was ben ik zwanger geworden. Ook schrikken omdat er nu een heleboel verandert en we nog niet zo lang byelkaar zyn. Gelukkig staan we er beide positief in en vind ik t ook wel weer heel byzonder. Maar ik ben toch wel bang voor reacties van anderen. ik zie mezelf al by school staan mn dochter ophalen met n buik terwyl velen niet eens weten dat ik weer een relatie heb. En dan ben je opeens zwanger. Dat zorgt er ook een beetje voor dat ik nog niet helemaal kan genieten. Daarnaast heeft de oudste nog steeds last van de scheiding en nu gaat er weer heel wat veranderen. Ik moest even myn ei kwyt op deze manier.

groetjes

Hartje (Gast) 27-02 om 08:46

@Rosamber  Ik ben ook zwanger geworden na 7maanden samen te zijn met mijn vriend. We waren ook erg geschrokken maar wisten wel zeker dat we het wilden houden. Onze relatie is er veel beter opgeworden. Ook waren we bang voor de praatjes van anderen omdat ik nog erg jong ben. Maar daar trek ik me nu niets meer van aan. Ik wilde me iedere x bewijzen dat ik het kon, maar nu weet ik gewoon dat ik het goed doe en voor iedere eerste mama is een eerste kind iets nieuws net als bij ons dus. 

Ik zou lekker genoten van de zwangerschap en de mensen moeten maar kijken wat ze denken. Als je zelf weet dat je je kindje liefde en geluk kan geven zit het helemaal goed! 

Inmiddels is onze kleine meid geboren en is ze al 4 weken oud en we zijn super gelukkig met haar. Em de mensen die eerst over ons praten en allemaal vooroordelen hadden hebben nu juist respect ervoor hoe we het allemaal aangepakt hebben ook inverband dat we allebei nog thuis wonen.

Het komt echt wel goed!

Liefs Hartje

Mommy-Of-Nyana (Gast) 27-02 om 14:26

Hoi meiden, 
(ben niet ongelogd omdat ik via pc probs heb met inloggen) vandaar dat er gast achter me naam staat.
Ook hier zijn we zwanger geraakt door de pil!
mijn vriend zijn nu bijna 6jaar samen en wonen 2 jaar samen.
maar we waren nog niet toe aan kids eigenlijk daar ons huisje nog niet volledig af was!
en in april 2012 moet ik zwanger zijn geraakt maar we hebben dit pas in juni ontdekt! ik nam mijn pil stipt in en kreeg ook mijn regels nog door! tot in juni mijn regels ineens niet doorkwamen (ik ben en heel stipte en kan (kon) dag uur en min er op plakken.. en die donderdag niets... ik heb het onmiddellijk verteld tegen mijn vriend en hij dacht dat het kwam door de stress op mijn werk dat ze wat langer uitbleven... zondag had ik nog steeds geen regels en nog maar eens vermeld bij mijn vriend maar hij bleef volhouden dat he stress was! en 's maandags 25juni ben ik een test gaan halen mijn vriend had de vroege en ik kon het niet meer uithouden... en ja hoor binnen de min was die positief!! mijn vriend kwam thuis en heeft onmiddellijk de arts gebeld voor bloedtest en 's woensdags 27e mocht ik langs gaan.. 's avonds belde ze mij terug met de melding dat ik idd zwanger was Maar dat ze dachten dat ik mola had (verkeerde cel indeling) want mijn hormonen lagen al tegen de 400.000! of ik was veel langer zwanger dan ik dacht! onmiddellijk hebben zij met spoed een afspraak gemaakt bij de Gynae en vrijdag 29juni mocht ik langs gaan om 8u 's morgens... en daar wisten ze me te vertellen dat we zwanger waren en dat we al bijna 3maand ver waren! ik was 10 weken en 4 dagen zwanger! heb onmiddellijk mijn vriend opgebeld op zijn werk om het te zeggen en ook hij was er niet goed van haha heeft even moeten bekoelen bij ons alle 2... en ons meisje was niet gepland maar wel oooh zo welkom! ben van principe dat het zo heeft moeten zijn.. en kijk nu mijn meisje is ondertussen al een maand oud en we zouden totaal niet meer zonder haar kunnen

ben wel blij hier enkele meiden tegen te komen die ook inverwachting zijn ondanks de pil.. komt toch meer voor dan verwacht precies...
(ik heb mijn pil dus die maande dat ik niet wist dat ik zwanger was gewoon genomen! en was ook heel ongerust of dit niet erg was enz maar ons meisje was kern gezond)

Veel succes met de zwangerschappen en vooral nog allemaal een dikke proficiat en veel genot! voor jullie het weten is het weer om en ga je die momenten missen!!

Liefs Daphne

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverwacht' in het Zwangerschapsforum