Derde zwangerschap

3 antwoorden en 45248365x bekeken

patricia1975 07-03 om 08:53

Hallo allemaal,

Ik ben nu ruim 17 weken zwanger van mijn derde kindje. Deze zwangerschap was echter niet gepland en ik heb heel erg moeten wennen aan het feit dat ik nog 1x mama mag worden.

Nu begint het langzaam aan te wennen en ben ik de gelukkigste vrouw op aarde. Echter is het voor mij een hele spannende tijd omdat mijn vorige zwangerschappen niet zonder complicaties zijn verlopen. Ik probeer mij nu zo goed mogelijk voor te bereiden en ervoor te zorgen dat alles nu wel goed zal gaan.

Ik hoop dan ook hier wat steun te kunnen vinden en ervaringen uit te wisselen met jullie.

Groetjes,

Patricia

reageer

Esmee (Gast) 07-03 om 09:45

Hi Patricia,

Spannend zeg ! Ik kan me wel voorstellen wat je zegt. Ik heb 2x het HELPP syndroom opgelopen en dat houdt mij ook erg tegen om weer zwanger te worden. Ik ben best wel bang dat het nu een keer wel mis gaat met mijzelf

Gaat het tot nu toe goed ?

patricia1975 07-03 om 10:31

Hoi Esmee,

Jeetje dat is ook heftig zeg!
Kan mij voorstellen dat je wel heel erg nadenkt of je het nog eens aandurft.

Tot nu toe gaat alles bij mij nog goed. Maar het ging bij mij met ongeveer 22 weken fout. Ik had steeds te weinig vruchtwater en de baby's waren te klein. Nou is een kleine baby natuurlijk niet zo erg , maar te weinig vruchtwater is wel een probleem. Ik moest drie tot vier keer per week naar het ziekenhuis voor controle en dan had je iedere keer weer de onzekerheid over de uitkomst. Ook had ik iedere keer een andere gynacoloog met zijn eigen mening en dat is ook erg frustrerend.

Ook mijn bevallingen verliepen niet vlekkeloos en zat iedere keer op een randje van een keizersnede en dat geeft ook een hoop stress. Nu hoop ik maar dat dit mij allemaal nu bespaart blijft en dat ik kan gaan genieten van deze zwangerschap.

Hoe groot is bij jullie de kans dat je dit HELPP syndroom weer krijgt?

myrte (Gast) 22-12 om 23:46

bij jou is het onverwachts grappig ik ben nu juist heel bewust bezig voor een eventuel derde kindje trouwens mijn 2 dochtertjes zijn ook heel bewust gepland groetjes myrte

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Derde zwangerschap' in het Zwangerschapsforum