nakomertje

17 antwoorden en 44723082x bekeken

cindy (Gast) 18-05 om 16:40

Hoi allemaal! Sinds vandaag op dit forum dus zal me even voorstellen: ik ben Cindy, 36, en moeder van 2 prachtige kids. Sem van 9, 5 en Daphne van bijna 7.
We dachten dat ons gezin compleet was maar in januari kwamen we er achter dat ik weer zwanger ben! Na de eerste schrik zijn we er heel erg blij mee en ik ben nu 21 weken... Nu ben ik heel erg nieuwsgierig naar ervaringen met een zgn. "nakomeling" (vind dit eigenlijk een rotwoord maar dat terzijde...). Wie heeft er ervaring mee en wil dit delen?

Groetjes!

reageer

Mommy-Of-Nyana 18-05 om 17:29

Hoi Cindy, 
alvast proficiat met je zwangerschap!!
zelf heb ik geen ervaring voor een nakomertje.. maar heb het wel meegemaakt op de leeftijd van 10-11 jaar
ik heb toen nog een zusje gekregen en 18maand na mijn zusje nog een broertje ik scheel dus 11 en 12 jaar met mijn broer en zus... en moet zeggen dat ik het geweldig vind om de grote zus te zijn! in de jongste jaren hebben ze er niet zo heel veel aan en zeker niet als Sem en Daphne (mooie naam trouwens noem ook zo..) in hun pubberjaren komen zo was het toch bij mij... maar nu ben ik ondertussen 23 jaar en mama van een geweldige dochter van 4 maand oud en nu heb ik heel veel aan mijn broer en zus! ze komen vaak langs en ik ga vaak naar mijn ouderlijk huis voor hun enz de band is heel sterk en ze komen ook met al hun vragen naar mij ipv naar ons mama   haha..
je hoeft je totaal geen zorgen te maken hoor... een broer/zus is en blijft een broer/zus ongeacht welke leeftijd er tussen zit hoor ze zullen altijd voor elkaar klaar staan! en als ze ouder zijn hebben ze veel meer aan elkaar dan je je nu kan voorstellen hoor
de tijd wijst alles wel uit! geniet nou maar volop je kindere zullen ook wel genieten hoor want niets is zo leuk al nog een kleine broer of zus te krijgen...ook al zijn ze wat ouder!

Veel liefs en genot!!
Daphne ofwel Mommy-Off-Nyana

* 19-05 om 08:27

@Cindy,

in elk geval gefeliciteerd met je zwangerschap ik hoop dat het allemaal naar wens verloopt..
Zelf in november een nakomertje gekregen idd een raar woord.
Miquel is nadat ik niet meer had verwacht kindjes te krijgen in november geboren.
Hij heeft 2 oudere broers van 17jaar en 12 jaar, zelf ben ik 40 jaar net geworden..

Een echt jongens gezinnetje allemaal MANNEN...
Maar goed gelukkig en gezond..
Ik moest heel erg wennen maar nu is het ritme er wel hoor....

Lieve groet en genieten en nog is genieten
Ju of terwijl mavanmi

Hoi,

Ik ben nu 30...heb een zoontje van bijna 6  en in okt uitgeteld van de 2e...wij vinden het heerlijk dat er wat meer tijd tussen zit!! en mijn zoontje helemaal happy....

Dani 21-05 om 07:53

Hoi Cindy,

gefeliciteerd met je zwangerschap.

Hier ook een kadootje zoals wij dat noemen.
Een dochter van 16,(bonus) zoon van 9 en Lucas is nu 5 maanden.
Niet verwacht,toch gekregen en ontzettend blij met ons mannetje.

Het verschil is dat ik me nu zo bewust ben van alles,dat was een stuk minder bij mijn 1e omdat alles "gewoon" leek en na jaren wachten op een 2e ben ik me bewsut dat een kindje krijgen echt een wonder is.

Veel geluk met jullie kinderen,

Lieve groetjes Dani

gerda 21-05 om 09:26

Hallo Cindy,

Van harte gefeliciteerd!
Ook hier een nakomertje (op mijn 38e) en in ons geval gepland.
Vera is inmiddels (vandaag op precies te zijn) een half jaar. Onze oudste dochter is in februari 11 geworden en onze zoon wordt in augustus 9.

Het is echt genieten, ook voor de oudere kinderen, want ze krijgen het heel bewust mee. 
Een heel plezierige zwangerschap!

Gr. Gerda

We krijgen er nog een jochie bij en dus ook hier ern lekker mannen gezinnetje hihi!

Marian 21-01 om 10:18

Hoi ,ik ben net 39 en 10 weekjes zwanger.vanavond de eerste echo.waar ik best tegen op zie.ben bang dat ze geen leven zien.ik heb een zoon van 17 en hij vind t geweldig!!

* 21-03 om 09:36

Hoi Marian,

Gefeliciteerd en hoe is het nu je bent nu al 18 weken hoe gaat het met je zwangerschap...
. zelf ben ik 41 jaar en zwanger van mijn 4de..

Liefs ju of wel mavanmi

Marian 21-03 om 10:15

Hoi Ju,
Het gaat prima!!tot nu toe geen klachten gehad en buikje groeit aardig.hoe gaat t met jou?het is wel even anders dan op je 21e zwanger zijn haha.

Brigitte (Gast) 10-02 om 13:32

Hallo ik ben 38 jaar en wij hebben net bewust gekozen voor een 5 de kindje wat overigens ook een "nakomertje" zal worden.Mijn oudste zoon is 20,en de jongste dovhter 9.Dus ik ben heel vroeg begonnen en wat later geëindigd.ik hoop snel zwanger te zijn.Hoe vlug ging het bij jullie?

:-) 07-06 om 22:25

Hallo dames,

Hier ook hopen op ons nakomertje.
Zoon 17 en dochter 13 hopen er ook enorm op.
Zelf ben ik 35.

Liefs Ezzie

Blauwdeb 18-09 om 12:27

Hallo Cindy, 
Ik heb zelf nog geen ''nakomertje' (mijn jongste is 12) maar ik heb het zelf als kind wel meegemaakt. Ik was 15 toen mijn zusje werd geboren, en oohh wat was ik blij! Ik was de oudste thuis en had al twee broertjes. Mijn zusje was een zeer welkome aanwinst voor ons gezin. Ik nam haar overal mee naartoe en voelde me echt haar grote zus..

Mijn kids zijn 17, 14 en 12 jaar en vooral de jongste 2 kunnen niet wachten tot ze een broertje of zusje kunnen verwelkomen:-)

Liefs Blauwdeb

Dunja 02-10 om 19:07

Hoi Cindy.  Hier ook een laat wondertje.  Ik heb al een dochter van 16, en nu 26 weken zwanger van het tweede. Nooit gedacht . Zeker omdat volgens de artsen ik geen kinderen meer kon krijgen . Dus dit kwam compleet verast aan. 

Groetjes vanuit het zuiden .

JS Marie 23-12 om 19:39

Hallo ik heb twee puberdochters van achttien en vijftien en een dochter van zes. Ik ben nu 23,3 weken zwanger van een jongen. Als hij geboren wordt zijn de oudsten negentien en zestien. Ik vind het geweldig om nog een keer moeder te worden

JS Marie 23-12 om 19:47

Wat leuk ik zal even op de link klikken

Margje Duursma (Gast) 20-03 om 16:00

er is een boek over nakomers verschenen, kijk op www.entoenkwamjijnog.nl

Je kunt reageren op dit onderwerp 'nakomertje' in het Zwangerschapsforum