toekomstige mama zonder mama

12 antwoorden en 44549826x bekeken

irma (Gast) 18-06 om 15:08

lieve meid,

als eerst gefeliciteerd met je zwangerschap!


jeej wat erg van je moeders je bent nog zo jong! wat denk ik met je mee.
en telkens als je iets moois in het leven mee maakt komt dit weer terug en denk je dit had ze moet weten! of dit hadden we samen moeten delen.
Ze zal val reuze trots zijn geweest. maar het gemis blijft.

ondanks alles hoop ik toch dat je van je zwangerschap kan genieten.
en denk maar aan dat kleintje wat in je buik zit
en hoop dat je wel om je heen bij vriendinnen,vrienden en familie terecht kan om dit geluk te delen

reageer

Miss Butterfly 18-06 om 21:50

Bedankt voor de lieve reactie. Ik probeer er wat van te genieten maar ben te bang dat het misloopt (en die kans is er natuurlijk altijd wel he). Ik ben er wat te nuchter voor om hard van stapel te lopen vrees ik. Nu ja das ook niet altijd slecht. Fingers crossed wel!!! x

Iza 19-06 om 13:53

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om zwanger te zijn zonder je moeder in de buurt te hebben.... Misschien is het een idee om toch in de vorm van een dagboek/brieven je moeder op de hoogte te houden van je zwangerschap en dit dan weer door te geven aan je kleintje wanneer deze groot genoeg is.
Ik wens je een hele goede zwangerschap en heel veel sterkte

miss butterfly (Gast) 19-06 om 17:54

Ik houd momenteel inderdaad een babydagboek bij om alles wat van me af te schrijven. Ook bedankt voor de lieve reactie x

Angelique (Gast) 19-06 om 18:18

Hoii.

ik kan het me heel goed voorstellen hoe het is. ik had een hele goede band met mijn vader. Hij was ziek en is 2 dagen nadat wij het hebben vertelt overleden. hij was degene die ik altijd belde en me verhalen bij kwijt kon. maar dat gaat nu niet meer. hijj is in november 2012 overleden ik was toen 6 weken zwanger. ik heb het tegen mijn moeder vertelt maar die wou geen contact omdat me zus al meerdere jaren bezig is en het bij ons binnen 1 maand raak was. dat zou haar te veel pijn doen... dus ik heb geen moeder waar ik terecht kan en geen vader. gelukkig heb ik me schoon familie en me tante. Sterkte met het verlies al is het even geleden en een fijne zwangerschap toegewenst.

liefs

angelique

AM 19-06 om 21:51

Hoi Butterfly,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!!
Zooo herkenbaar wat je schrijft, de tranen sprongen gelijk in m'n ogen toen ik je verhaal las..
Mijn moeder is in 2005 overleden en m'n schoonmoeder toen ik 3 maanden een relatie had met m'n nu man, 3 jaar geleden..
Ik heb haar de afgelopen tijd meer gemist dan anders en dat is ook logisch..degene die onvoorwaardelijk van je hield en het grootste voorbeeld in je leven is er niet meer..
Dat valt op deze momenten heel zwaar..zo zie je maar ook na zoveel jaar blijft het gewoon pijn doen
Waar ik dan altijd aan denk is wat ik samen met haar had gedaan etc en dan zoek ik wat tijd voor mezelf op..vaak praat ik er ook over met m'n man of zussen..en vaak is er geen andere oplossing dan  gewoon huilen, dat helpt ook enorm.. en zolang je zwangerschap goed verloopt, probeer er vooral van te genieten..het is en blijft zo bijzonder!
Liefs

Miss Butterfly 20-06 om 19:51

Dank je wel Am en Angelique: ik voel ook erg mee met jullie en ik hoop echt dat alles in orde komt (voor ons allemaal). Zonet een totale paniekaanval; een bloeding. In alle staten naar de dokter (en ik ben normaal zo nuchter als iets) nu dus even het hoofd er niet meer bij. Gelukkig was alles ok. We hebben een hartslag: alles normaal. Mevrouw de gynaecologe was heel begripvol gelukkig. Blijkt wel dat ik een week meer zwanger was.

Mijn schoonmama weet nog nergens van. We plannen het te vertellen op mijn verjaardag (12 juli das op tien weken ongeveer) maar dan in augustus ook aan anderen. als mama er nog was zou ze t wel weten. Als ik niets zou zeggen zou ze t zo wel zien denk ik. Ik vermoed dat als ik haar had kunnen bellen de paniek daarstraks lang zo groot niet geweest zou zijn. Ach ja: beter ene keer te veel naar de dokter crossen zeker?

Angelique (Gast) 24-06 om 20:15

Hoii..

@Am nee heb helemaal geen contact meer gehad. nu ben ik 39 weken en vind ik ook dat ze niet hoeven te komen als ons meisje er is. de zus van me vader mijn tante dus word oma van onze kleine. De doopnamen worden ook me schoonmoeder en me tante der namen.

liefs,

Angelique

Milena 24-06 om 21:53

Hoi Miss Butterfly,

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ik herken je verhaal helemaal. Ik ben 29 jaar en 13 weken zwanger en heb mijn beide ouders verloren. Mijn moeder in 2007 en mijn vader vorig jaar. Na mijn vaders overlijden is mijn kinderwens ook opeens snel gegroeid, heel apart. Misschien omdat het leven eigenlijk maar zo betrekkelijk is. Ook ik ben nu voor de eerste keer zwanger..
Ik had de eerste 12 weken ook sterk dat gevoel. Best blij, maar ook heel erg voorzichtig en nuchter erin staan..
Verschrikkelijk he dat je je moeder niet kan bellen, ik had ook een erg hechte band met haar, je wilt dit zo graag met haar delen, haar vertellen hoe je je voelt, wat je allemaal meemaakt en als je je juist eventjes heel blij voelt (zoals het zien van de eerste echo en horen dat het er goed uitziet) of juist verdrietig dit tegen haar kunnen zeggen..
Wat mij heel erg helpt, is dat ik meedoe aan groep met allemaal zwangere meiden die zijn uitgerekend in december. Het is zo ontzettend fijn om met anderen te kunnen delen wat je meemaakt, waar je vragen over hebt zodat je wat rustiger en realistischer kan nadenken over wat er allemaal gebeurt in het lichaam, vervelende kwaaltjes, etc. en later de voorbereiding naar de bevalling toe... De bijeenkomst is 1x per maand, dat had dus met veel grotere regelmaat van mij gemogen

Wat erg schrikken zeg die bloeding, pfff, gelukkig is alles ok..
Kun je je ei wel goed kwijt bij je vriend of bij andere dierbare mensen in je omgeving?

Miss Butterfly 27-06 om 00:42

dank je wel voor de lieve reacties allemaal (sorry voor het late antwoord; als leerkracht had ik deze week nergens tijd voor). Nja ik kan wel met mensen praten: mijn zus weet het maar das nog een beetje een puber dus dies mijn gezeur snel moe :-) ach ja. We plannen het over twee weken aan de ouders te zeggen.

allemaal ook proficiat trouwens! Ik hoop echt dat onze kids lang van hun ouders mogen genieten (en onze kleinkids ooit lang van hun grootouders)!

Tammy 18-09 om 16:12

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
 
Ik maak het zelfde mee. Mijn moeder is aanstaande vrijdag niet meer bij ons.
En ik loop samen met mijn moeder ben vrijdag ook 8 weken in verwachting. Ik heb het zelfde gevoel nu heb ik een hele vragen lijst gekregen van de verloskundige wat ik allemaal in moet vullen en daar staan vragen bij die ik niet weet over mijn eigen kindertijd, en die kan ik ook niet meer navragen. maar heb wel heel sterk het idee dat het kindje heel erg beschermd wordt door mijn moeder dus dat is ook mooi om je daar aan vast te houden want ze hebben zeker al 1 bescherm engeltje  

Geniet van je zwangerschap en ze zeggen alles komt goed.

Groetjes Tamara

Je kunt reageren op dit onderwerp 'toekomstige mama zonder mama' in het Zwangerschapsforum