Wie kan mij tips of advies geven. Ongepland

1 antwoord en 39791074x bekeken

Luna12 (Gast) 28-05 om 15:55

Hoi allemaal,
Ik heb vanmorgen te horen gekregen dat ik zwanger ben tussen de 6en 8 weken waarschijnlijk,
Moet nu wachten op afspraak met ziekenhuis voor echo.
Mijn wereld is nu letterlijk onder mijn voeten verdwenen.
Ben nu alleen maar aan het huilen,
Het zit zo ik ben lang ziek geweest en ben sinds vorig jaar aan het vechten om weer mee te doen met de maatschappij doe een opleiding met stage en zou begin volgend jaar voor mijzelf beginnen.
Mijn relatie is niet stabiel genoeg en we wonen apart.
Ben al 35 jaar en mijn hart zegt houden maar verstand zegt hoe dan is het niet beter om af te breken.
Mijn partner zit nu ook zo hij snapt mij maar denkt dat we dit niet kunnen we hebben geen geld hoe nu mijn opleiding enz. Hij denkt nu met verstand om te zeggen niet doen.
En dan relatie over sta ik er alleen voor?
Hoe ga ik het mijn omgeving vertellen die denken waarschijnlijk ook zo.
Het ideaal beeld van gelukkig zwanger zijn en omgeving het leuk te vertellen is ook weg.
Bij deze lucht ik hier even mijn hart en hoop ik dat mensen advies hebben of ook met dit bijltje te maken hebben of gehad. Mvg.

reageer

Marielle 29-06 om 05:49

Hay luna

Ik was een stukje jonger dan jij bent (27), maar ook ongepland zwanger en bezig met een studie rechten. Voor mij was de keuze vrij makkelijk omdat ik ooit toen ik een stuk jonger was al eens ongepland zwanger was en het toen in alle paniek heb laten afbreken.

Inmiddels ben ik mama van een heerlijk draakje van een dochter en ik kan uit ervaring spreken dat als je hart zegt houden het vies zwaar op je dak valt als je je verstand volgd.
ik heb goed een jaar echt last gehad van de beslissing die ik toen heb genomen met bijkomende vragen als....wat als en hoe zou het zijn geweest??

En ik kan nu zeggen dat een abortus zoooo veel zwaarder is dan het opvoeden van een kind voor mij. Tuurlijk zullen er ook genoeg vrouwen zijn die hier anders over denken maar als je hart zegt houden zou ik niet twijfelen aan in hoeverre je je als alleenstaande moeder kunt redden en hoeveel geluk je er voor terug krijgt.

Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt en veel succes met je keuze en laat je buitenwereld der buiten het heet niet voor niets buitenwereld jij moet blij zijn met jou leven aan het eind.En je wilt jezelf niet betrappen op het wandelen van paden die anderen voor je gekozen hebben.

Sorry voor eventuele spelfouten mijn mobiel is aan zn eind hihi

Groetjes mariell

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie kan mij tips of advies geven. Ongepland' in het Zwangerschapsforum