Loon uitrekenen als je minder gaat werken

4 antwoorden en 35659406x bekeken

Linnie 13-09 om 19:18

Hallo,

Weet iemand hoe het uitrekenen gaat als je minder wilt gaan werken?

Werk nu 40 uur en wil graag weten hoeveel ik over hou als ik minder ga werken.
ik reken het dan uit voor verschillende dagen.

Dankjewel!

reageer

Chelsea 14-09 om 12:34

Ik weet niet of je er iets aan hebt maar in mijn geval was het zo, ik ben van 5 dagen naar 3 dagen gegaan, dat het belastingtechnisch beter voor me uitpakte. Het is dus niet helemaal een kwestie van je loon delen door het aantal dagen. Even globaal gezegd verdiende ik met 5 dagen werken dus fulltime rond de 1500,- en met 3 dagen werken 1000,-

Anoniem (Gast) 15-09 om 15:59

Je loon is idd afhankelijk van verschillende factoren. Je brutoloon delen door 40 uur en dan weer keer het aantal uren dat je gaat werken. Dat is het brutoloon dat je gaat verdienen. Maar wat je netto overhoudt verschilt echt. Je betaalt bij het ene aantal uur namelijk meer werknemerslasten dan bij het andere aantal uur. 

Ik weet niet of je een koophuis hebt maar meestal staat de hypotheekrenteaftrek ook op naam van degene die het meest verdient (is het voordeligst). 

Er bestaan online verschillende programma's die je kunnen helpen bij deze berekening. Google op 'van bruto naar nettoloon' en dan vind je er al heel wat. Kies wel 1 waar je echt wat informatie in moet vullen, die kloppen het meest natuurlijk  succes!

Ps. ik ben uiteindelijk ook van 32 naar 24 uur gegaan en het scheelde me netto zo'n 200 euro. Maar ik hoef nu een dag minder kinderopvang te regelen, dus in die zin is het echt voordeliger voor ons. Daarbij wilde ik ook graag deels thuis zijn bij mijn kindje dus dat we er iets op achteruitgaan is dan ook bijzaak

Aks? 15-09 om 16:24

Ik ben van 32 uur naar 16 uur gegaan.
Scheelt zo een 300 a 400 per maand.
Werk in de zorg dus red het nu met 3 dagen kdv in de maand.
Dus ja scheelt niet alleen geld maar ook heen en weer geren.

Eva (Gast) 27-02 om 08:42

Hoi,

Je kunt bij de HR afdeling van je werk een 'pro forma'  aanvragen. Een soort loonstrookje waarin de nieuwe situatie (bv 24 uur) duidelijk wordt.

Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Loon uitrekenen als je minder gaat werken' in het Zwangerschapsforum