Werk en zwanger

2 antwoorden en 32086168x bekeken

EssieLove 03-08 om 14:58

Hoi allemaal,
Ik begin af en toe ergens tegenaan te lopen, waarmee ik niet echt raad voor mezelf weet.
Momenteel ben ik bijna 20 weken zwanger. Mijn werkgever was hier aardig vroeg van op de hoogte. Echter merk ik dat ik de laatste tijd steeds meer gesloopt raak en mij af en toe wat duizelig voel op het werk.
 Zelf werk ik fulltime en heb ik reistijden van 3 tot 4 uur per dag (wordt op verschillende locaties ingezet via detacheringsbureau, op frontoffice). Nou ben ik nog niet op het punt gekomen om mij hiervoor ziek te melden, maar ik merk wel dat ik steeds meer op begin te raken. Mijn collega's die mij zien vinden dat ik er slecht uitzie, ondanks dat ik het werk nog goed doe. 
Het "probleem" is dat ik frontoffice zit en eigenlijk mijn reistijden als pauzes heb, waardoor ik niet echt tussendoor tot rust kan komen (en niemand kan even 10 minuten de plek bezet houden, gezien er telkens overal maar 1 frontoffice medewerker ingezet wordt). Collega's vroegen zich af waarom ik binnenkort geen halve dagen ga werken. Soms zit ik eraan te denken, gezien ik mij steeds slapper ga voelen, maar aan de andere kant, wie weet voel ik me binnenkort wel weer beter.
Daarnaast: ik eet voldoende, slaap voldoende. Deze zomer kan ik ivm de bezetting geen vrije weken inplannen, in september wel even 4 dagen, maar dat was het... en heb ik sinds vorig jaar oktober max 1 weekje vrij gehad...
Mijn korte vraag op mijn lange verhaal luidt: wat is jullie advies/ raad?

Liefsss

reageer

EssieLove 03-08 om 15:00

Toevoeging: mijn functie is receptioniste, dus bijvoorbeeld afspreken met de werkgever of ik eerder mag gaan of later kan beginnen op een locatie gaat niet lukken, gezien we moeten openen en afsluiten.

Cinta (Gast) 07-08 om 22:00

Ik dacht dat de werkgever je nadat je het gemeld hebt een werkbare functie moet toebedelen. Kun je  niet meer in de buurt dat werk doen? Dat ze wisselen met een andere gedetacheerde? Is een oplossing bespreekbaar met je baas?
Ik ben 14 weken mast bij mijn werk en detacheringsbureau denken ze sinds het begin best mee over oplossingen als ik me niet goed voel. Nu hebben ze daar voor het eerst een zwangere geloof ik Haha. T in wat in de technische wereld. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Werk en zwanger' in het Zwangerschapsforum