Fysiek zwaar werk

3 antwoorden en 30338720x bekeken

Sabine1982 16-12 om 10:59

Hoi allemaal, 
Ik ben nu een kleine 6 weken zwanger en heb een fysieke baan. 
Ik werk bij postnl als postbezorgerster. 
Dit betekent zware tassen, veel lopen en fietsen. 
Het lopen en fietsen vind ik niet zo erg maar ik zorg er ook voor dat de tassen op de juiste plaatsen worden gezet op het depot. 
Nu wegen die tassen zeker tussen de 10 en 15 kilo. 
Zeker nu ik voor de eerste keer zwanger ben wil ik voorzichtig zijn. 
Zou ik met het werk dat ik doe eerder aan moeten geven dat ik zwanger ben? 

reageer

kimmetje 17-12 om 18:21

Ja ik zal als je onzeker bent zeker eerder aangeven. Ik werk zelf in de zorg op een PG afdeling en heb er ook voor gekozen om het eerder te vertellen. Je hoeft het geen eens aan al je collega’s te vertellen als jouw leidinggevende er maar van af weet.

Little Jack 18-12 om 17:43

hey,
Ik zou dit inderdaad ook even aan je werkgever melden. misschien dat die al kan kijken waar je tijdelijk kan worden overgeplaatst want op einde van je zwangerschap zal het inderdaad veel moeilijker gaan om met zo'n gewichten te werken.
groetjes
Nathalie
www.littlejack.be

Anoniem (Gast) 19-12 om 00:23

Op het moment dat je het meld is je baas verplicht om je te beschermen tegen risico's van de werkvloer. Je kunt dan indien nodig aangepast of andere werkzaamheden krijgen. Nu kun je meestal met 6 weken best nog wel tillen maar de vraag is voor hoelang. 
Dat ligt helemaal aan hoe je zwangerschap verloopt. Bij geen klachten kun je  best wel lang je werk uitvoeren al moet je tegen het einde natuurlijk wel rustiger aandoen omdat je wat sneller moe bent en de buik zit in de weg. 
Zwaar tillen is dan ook niet handig omdat je meer risico hebt met vallen en je spieren en gewrichten worden slapper in voorbereiding op de bevalling. 
Maar als je al vroeg last hebt van b.v bekkeninstabiliteit dan moet je echt opletten met wat je doet.
Dus ligt eraan hoe jij je voelt, als je onzeker bent zou ik het wel melden en/of een gesprek vragen met een bedrijfsarts niet om je ziek te melden maar voor advies in je werkzaamheden 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Fysiek zwaar werk' in het Zwangerschapsforum