Nieuwe job na miskraam

5 antwoorden en 30044819x bekeken

Anoniem (Gast) 08-01 om 17:35

Je weet niet hoelang het duurt voor je zwanger wordt dus gewoon door blijven proberen. En dat aangepaste werk is ook niet voor eeuwig. De bedoeling is toch dat je daar de komende jaren blijft werken.

reageer

Anoniem (Gast) 09-01 om 16:50

Het ligt er natuurlijk wel aan wat je nu voor werk doet wanneer je het t best kan vertellen. Doe je iets wat gevaar oplevert voor je kindje dan vertellen  (zouden ze niet ook een reden hebben waarom het werk aangepast wordt?)
Mochten ze vragen waarom heb je dit eerder niet verteld toen je kwam werken kan je toch eerlijk zijn over je ma en angst voor weer een ma of miskraa.

Little Jack 09-01 om 17:05

Hey,
Het is inderdaad een lastige situatie maar ik zou mijn gezinsituatie niet op hold zetten voor mijn baan. Aangepast job kan ook leuk zijn en hoeft niet perse een nadeel te zijn. Meeste werkgevers hebben hier wel begrip voor als je eerlijk naar buiten komt met je privesituatie.
Groetjes
Nathalie
www.littlejack.be

Egwene (Gast) 09-01 om 20:11

Bedankt dames!
 Ik denk dat ik het aan het lot overlaat... Het leven heeft me al eens erop gewezen dat het zich nu eenmaal niet laat plannen.  
Maar als ik zwanger raak moet ik het onmiddellijk vertellen, ik kom voor mijn werk veel in een productieomgeving met veel lawaai ( dat is de reden die ze me gegeven hebben voor het aangepast werk) 
Dus we gaan nu 1 ronde pauzeren, en dan gaan we er weer voor.

Egwene (Gast) 11-04 om 15:21

Gewoon ter info voor zoekers die met hetzelfde probleem zitten...
Uiteindelijk bleek ik al direct de eerste ronde terug zwanger.
Met een klein hartje mijn baas op de hoogte gebracht (ik was toen net 5 weken aan de slag) maar het werd enorm goed opgenomen. Uiteraard een beetje verbaasd, maar kreeg toch direct de reactie "beter te snel dan er te lang op moeten wachten" )  
Mijn job is lichtjes aangepast zodat ik het lawaai kan vermijden en ook de collega's hebben allemaal heel goed gereageerd... 
Dus als er iemand met twijfels zit, gewoon ervoor gaan.
Meestal zal het zeker meevallen, maar moesten mensen toch negatief reageren, die baby in je buikt laat het eigenlijk allemaal minder erg lijken toch?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nieuwe job na miskraam ' in het Zwangerschapsforum