Kinderwens en baan

5 antwoorden en 45790274x bekeken

Tess (Gast) 28-09 om 15:14

Hoi allemaal,
Mn man en ik hebben een sterke kinderwens alleen mbt werk / financieen nog niet alles op orde. Nu heb ik een sollicitatie bij een bedrijf lopen met leuke functie (heb momenteel geen werk). Functie past reuze goed bij me en lijkt me zo leuk. Maar aangegeven is dat de eerste 3 jaar geen mogelijkheid is tot minder werken. En wat ze zeiden kwam er op neer eigenlijk eerste jaren nog geen ruimte voor zwangerschap.
Ben nu 32 en man 38 dus nog 3 jaar wachten is wel lang. Maar dan hebben we wel beter (financiele) basis om voor een baby te zorgen.
Weet niet of ik sollicitatieprocedure verder in moet gaan of niet! Baan lijkt me fantastisch maar houdt wel in nóg 3 jaar wachten.
Iemand soortgelijke ervaringen / tips oid?
greets Tess

reageer

Indy 29-09 om 22:22

Tess, ik begrijp je twijfels, ik ben zelf ook zo'n piekeraar. Ik heb sinds anderhalf jaar een ontzettend leuke baan, en ik weet dat ze mij destijds hebben gekozen bij een tweede sollicitatieronde. Bij de eerste zat ook een geschikt iemand maar die hebben ze laten schieten omdat zij maar 4 dgn per week kon werken ipv 5 dagen. De reden hiervoor was een (aan de functie gerelateerde) opleiding.
Ondanks de wetenschap dat ze iemand willen voor fulltime, hoop ik toch heel snel zwanger te raken en dan zou ik daarna parttime moeten gaan werken. Dus ik ben ook heeeel erg benieuwd wat ze straks met mijn contract zullen doen.
Ik kon wachten tot een vast contract, dat zal dan pas over 3 jaar zijn, maar stel, crisis, ze doen het niet, dan zit ik bij een andere werkgever weer met dezelfde onzekerheid. Ditzelfde geldt in jouw geval.
Maar nu van de andere kant bekeken: stel je zet deze sollicitatie niet door, je probeert zwanger te raken, maar het lukt niet, dan heb je wel een leuke baan laten schieten!
Ik ben zelf iemand die gaat voor zekerheid, maar ik kan je wel vertellen dat je nooit zekerheid hebt, en als je net zo'n piekeraar bent als ik, dan "komt het ook nooit helemaal goed uit" om zwanger te raken.
Ik zeg: ga voor die baan, doe je best met solliciteren, laat de natuur ondertussen zijn werk doen en zie wat het leven je brengt! Misschien blijk je een aanwinst voor het bedrijf te zijn en nemen ze het tzt voor lief dat je minder moet gaan werken.
Succes meid!!

Iza 30-09 om 08:44

Mijn mening;
Het komt eigenlijk nooit uit om je kinderwens in vervulling te gaan, aan de andere kant; is de wens groot dan is de beste optie deze in vervulling te laten gaan!
Ik zou persoonlijk voor een baan mijn kinderwens nooit op hold zetten en zeker niet drie jaar wachten aangezien je (zoals je zelf al zegt) 32 bent. Ik neem aan dat jij ook niet zwart op wit krijgt dat ze je de komende drie jaar niet gaan ontslaan? En persoonlijk vind ik de mentaliteit van het bedrijf ook nogal ouderwets, ze hebben immers niets te zeggen over jouw prive leven.

Misschien starten met de baan en dan je beslissing nemen?

Dreamer 01-10 om 11:08

Hoi Tess,
Ik kwam bij dit forum terecht omdat ik in een soort gelijke situatie zit. 
Ik ben 23, gelukkig getrouwd en op zoek naar een baan. In ons geval hebben wij ook echt mijn salaris nodig om zwanger te kunnen worden of we moeten nog een aantal jaren wachten. Echter wil ik niet wachten omdat het verlangen naar een kindje erg groot is. Zowel mijn man als ik, willen rond de jaarwisseling proberen zwanger te worden. Maar dan moet ik ook eerst een baan hebben. Mijn man heeft een goede baan, maar we hebben op dit moment geen spaargeld. Ik twijfel ook of het bedrijf me wil houden als ik kort daarna aangeef zwanger te zijn, maar ik wil mijn kinderwens niet uitstellen voor een baan! Ik heb ook sterk het gevoel dat mijn lichaam er klaar voor is en kan bijna aan niks anders denken. 
Persoonlijk denk ik ook, dat je rekening moet houden met je leeftijd. Ondanks je met 32 jaar nog jong bent, ben je al bijna oud om zwanger te worden, als je dit met nog meer jaren uitstelt heb je meer kans op complicaties. 
Ik sluit me aan bij de tip van Iza, zo proberen mijn man en ik het ook aan te pakken. 
Ga eerst starten met de baan en maak dan de beslissing of je wel of niet zwanger wil worden.

Lana 01-10 om 14:37

Aangezien je al 32 bent en nooit de zekerheid hebt dat ze je straks wel een vast contract geven, zou ik zeker je kinderwens niet aan de kant zetten.
Je kunt ook gewoon de baan. Als je bijvoorbeeld een jaarcontract hebt en je raakt in dat jaar zwanger heb je kans dat ze je dan geen volgend jaar contract geven.. Ik zou zelf denken: Ik zie dan wel weer verder!
Werk is voor mij prima, maar ik ga niet mijn leven laten leiden door werk.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwens en baan ' in het Zwangerschapsforum