Zwanger en ziek thuis

1 antwoord en 28191563x bekeken

mieke1985 13-05 om 13:08

Hoi meiden,
Momenteel ben ik 13 weken zwanger en daar hartstikke gelukkig mee! Het is mijn tweede zwangerschap. Alleen sinds week 8 lig ik ziek op bed. Extreem misselijk en overgeven, voel mij ontzettend slap en kan weinig ondernemen. Vanaf deze periode sta ik ziekgemeld op het werk. Dit is voor mij niet iets nieuws. Tijdens mijn eerste zwangerschap precies hetzelfde en in het ziekenhuis beland ivm uitdroging. Daar werd gezegd dat ik last heb van hyperemesis gravidarum, oftewel extreme misselijkheid. Toentertijd was er veel onbegrip van mijn collega’s. Ze voelden zich in de steek gelaten etc. Ik begrijp dat een zieke werknemer niet leuk is voor hun, maar ik vraag ook niet om deze misselijkheid. Sommige collega’s keken mij met de nek aan. Hierdoor durf ik nu niet eens te zeggen dat ik zwanger ben (manager is wel op de hoogte). Die onbegripvolle reacties maken mij verdrietig. Anderzijds ben ik heel blij met deze zwangerschap en wil ik dat niet laten beïnvloeden door negatieve reacties. Zijn er meer meiden in dezelfde situatie? 

reageer

Anoniem (Gast) 13-05 om 14:09

Ja hoor. Ik heb een extreme fobie voor overgeven en ja hoor je kan het al raden: ik ben gezegend met extra veel overgeven. 
Het overgeven in combinatie met de paniekaanvallen die ik ervan krijg maakt dat ik al 10 weken thuis zit. Mijn collega's snappen dit ook niet maar we hebben er inderdaad niet om gevraagd he 
Niks van aantrekken van hun en probeer op uw eigen tempo terug op krachten te komen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en ziek thuis' in het Zwangerschapsforum