ziek vieren voor zwangerschapsverlof

1 antwoord en 27137646x bekeken

Sa Co 09-08 om 16:45

Ik werk als verpleegkundige op de afdeling geriatrie.
Als je zwanger bent krijg je "aangepast" werk.
Onze afdeling is een afdeling waar zwangeren moeten werken tem. 6 maand.
Ik mag wel geen nachten doen en de avonddiensten enkel als je met minstens drie man bent.
In besmette kamers mag ik niet komen.
Goed en wel denk je dan maar in de late's werken we enkel met 2.5 man en als je iemand moet screenen op besmettingen heb je die persoon al reeds 2 dagen onbeschermd verzorgd...
De arbeidsgeneesheer gaf aan dat ik best niet in aanmerking mocht komen met aerogene patogenen maar blijkbaar is MRSA niet verspreidbaar in de lucht en mag ik die isolatiekamers wel in.
Dan zwijg ik over wat ik binnen kan krijgen door medicatie te pletten.(Ik draag wel altijd een masker zelfs toen ik niet zwanger was)
Er zijn ook momenteel 2 pat. met orale cytostatica (chemo via pilletjes)
Wat ook aangepast is, is dat ik mensen moet sleuren die 2x zo zwaar kunnen zijn dan ik (Ik weeg momenteel 45kg en ben ook maar 150cm groot). Nu persoonlijk heb ik hier nog het minst moeite mee omdat ik momenteel niet veel "lasten" heb.
Ook ben ik onlangs een collega tegengekomen die moest 'vlinderen' omdat op haar vaste dienst spoed o.a. veel agressieve mensen kunnen liggen.
Die gaf ook aan dat haar dienst minder zware en agressieve pat. tegenkwam dan op onze dienst.
Ik kan u verzekeren dat de geriatrische pat. een agressieve populatie is.
Veel zijn dement en/of krijgen een delier waardoor ze verward zijn.
Vaak zijn ze in paniek omdat ze in een vreemde omgeving zitten.
Mensen in een paniek krijgen een adrenalineshot en plots is die zwakke, zieke geriatrische pat. helemaal niet zwak meer. Krabben, spuwen, knijpen, slaan.
Eergisteren was een verwarde MRSA+ pat. nog de gang op gekomen en heb ik een zware perforator nog op tijd weg kunnen pakken omdat die dat naar mijn collega wou gooien.
De geriatrie, het aangepast werk in de verpleegkunde...
Nu heb ik aan de arbeidsgeneesheer en het diensthoofd laten weten dat ik de geriatrie geen "aangepaste" dienst vind voor zwangeren.

Mijn diensthoofd gaf toen zelf aan dat ik in dat geval beter kon ziek vieren.
Maar hoe gaat dit dan in zijn werk als mijn gynaecoloog me een ziektepapiertje geef?

reageer

Moedertjuh 09-08 om 19:07

Dan heb jij geluk..ik werk ook als verpleegkundige op een pg afdeling. Vandaag mijn laatste dag gewerkt met 34 weken zwangerschap. Niks stoppen op 6 maanden hoor. Agressieve bewoners zoveel mogelijk vermeden en de laatste 2 weken geen 8 uurs diensten meer gedraaid. En dat tijdens een hittegolf en personeelstekort. Zolang je zwangerschap goed verloopt mag je nog best veel. Je moet gewoon goed je grenzen aangeven. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ziek vieren voor zwangerschapsverlof' in het Zwangerschapsforum