Vanaf 23 weken al thuis zitten

6 antwoorden en 24183573x bekeken

Mirell 26-03 om 21:23

Hoihoi,

Ik ben opzoek naar dames die ook al een langere tijd thuis zitten. Ik werk eigenlijk sinds vorig jaar juni al niet meer fulltime dit is begonnen met een miskraam met een hele lange nasleep. Met veel geluk mocht ik snel weer zwanger worden maar deze zwangerschap gaat ook best moeizaam. Ben nu 26 weken zwanger en heb met 23 weken bedrust gehad vanwege vele harde buiken en een hoge bloeddruk. Sindsdien ook geen volle dagen werk meer gedaan. Gister 1 dagje boventallig op het werk geweest en vandaag al weer in het ziekenhuis voor harde buiken . Ik vind het zelf heel erg moeilijk geen controle te hebben. Thuis zitten is nu ook niet mijn sterkste punt .werk maakt het mij al maanden erg moeilijk.. hopelijk vind ik hier mee gelijk gestemden!

reageer

lore 05-11 om 10:40

Hallo,

Ik ben thuis sinds week 5 van mijn zwangerschap door werkverwijdering door moederschapsbescherming. Bij ons is het: zo gauw je weet dat je zwanger bent, blijf je thuis.
Een andere reden dan bij jou, maar toch is het ook bij mij frustrerend om thuis te zitten. Ik voel me schuldig ten opzichte van mijn collega’s (het was al zo druk op het werk) en vooral omdat ik nog niet eens een echo gehad heb. Ik weet ook niet goed “wat te doen” want het is ons eerste kindje en nu kun je nergens naartoe...

Ik zie juist dat dit topic al redelijk lang geleden gestart is, hoe ben je de rest van de zwangerschap doorgekomen?

Mirell 12-11 om 21:03

Hoi Lore, 
Wat naar dat je al zo snel thuis zit. Maar ook aan de ene kant wel ontzettend fijn! Je kan zo wel meer gerust genieten van je zwangerschap vooral als deze onbezorgd is.  Wat ik me wel voor kan Stellen en vooral in deze tijd dat het snel saai is om al zo snel thuis te zitten. Mijn zwangerschap verliep moeizaam en het deed mij en de kleine meid erg goed toen ik eenmaal geen stress meer had van het werk! Met 38+3 ingeleid en met 38+5 is ons mooie meisje vorig jaar in juni geboren! Nu alweer bijna anderhalf jaar bij ons en gaan we volgende maand starten voor een 2e kindje ???? wat ik je echt mee wil geven is geniet want het gaat al zo snel! Werk is er langer dan jij en je collega's werk en werk draaien ook wel door zonder jou! Ik wens je een geweldige zwangerschap toe en je mag altijd even kletsen met me als je dat nodig hebt! Veeel liefs mirell

lore 12-11 om 21:38

Dankjewel @Mirell. Met de verschrikkelijke misselijkheid waar ik veel last van had was het wel fijn om thuis te zijn zonder me op het werk te moeten verantwoorden. Nu voel ik me beter en kan ik op mijn eigen tempo wel wat helpen met de verbouwing waar we mee bezig zijn. Inderdaad, ik ga echt proberen voluit te genieten van elk moment. Die stress van het werk dat wegvalt merk ik wel gigantisch en is heerlijk, kan alleen maar goed zijn voor dat kleintje .

Babytje4 13-11 om 08:35

Hey toen ik zwanger was van mijn zoontje was ik al thuis rond 22 weken ik heb het nagevraagd want veel harde buik en ik heb ook risico op vroeggeboorte hier zijn we aan proberen voor nog een baby'tje en sowieso vraag ik weer om vroeger te stoppen zelf al vanaf 17 weken. 

lore 13-11 om 08:46

Als je medische redenen hebt om thuis te blijven vind ik dat zeker ook wel belangrijk dat je die kans krijgt.
Ik had vooral schrik van reacties van anderen zoals “in mijn tijd moest ik werken tot het laatste moment” en ik begrijp niet dat een laborant mag thuisblijven maar een verpleegkundige niet. Risico’s lijken me bij beide aanwezig te zijn.
Maar och, die reacties kunnen me nu niets meer schelen. Ik kan er toch niets aan veranderen en kan dan maar beter ontspannen en genieten .
Wel benieuwd hoe ik mijn tijd ga omkrijgen nu ik niet meer aan de zetel/bed/toilet gekluisterd ben. Ik wilde regelmatig gaan zwemmen maar door de Corona mag dat niet, dat het shoppen nu niet mag is alleen maar goed voor de portemonnee .
Ons (nieuwe) huis zal tegen de bevalling wel helemaal ingericht, opgeruimd en proper zijn; en verhuizen zonder verlof te moeten nemen is ook een voordeel .

Mirell 13-11 om 16:22

@babytje zeker voor jezelf en de aanstaande kleine denken hoor. Ik heb dat ook zelf moeten leren maar ook ik ga dat bij een 2ezeker doen!
@lore jaa pff mensen hebben altijd wel hun mening klaar staan voor je.. Maar wel fijn dat je het nu los kan laten. Genieten is echt het belangrijkste. Wat fijn dat je wat mee kan helpen met de verbouwing zo doe je toch nog rustig wat op jou tempo! Haha dat shoppen ken ik helaas al te goed ik shop nu vaak online ook niet heel goed voor de porto ???? wij zijn opzoek naar een koopwoning.. Heeeel lastig maar ons 1slaapkamer appartement word nu wel te klein haha vooral nu we aan een 2e willen beginnen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vanaf 23 weken al thuis zitten' in het Zwangerschapsforum