Schoonmaak werk

6 antwoorden en 23393529x bekeken

Sandy (Gast) 03-06 om 21:26

Dag iedereeen,

Ik zit zelf een kleinbeetje met een dilemma. Zelf werk ik 32 uur in de week in de schoonmaak. Fabriekschoonmaak. Het is veel buk, til, stofzuig en buk werk. 
Zit nu zelf op 21 weken. En merk dat alles wel erg zwaar voor me begint te worden. Ik krijg al aangepast werk vanwege de zwangerschap alleen begin ik dat ook al zwaar te vinden. Vooral met me rug ook lijkt de bandenpijn erger te zijn. Ben bek en bek af na een werkdag. 
Zijn er vrouwen met het zelfde of gelijke probleem? 

reageer

Sandy (Gast) 03-06 om 21:33

Wat denken jullie wat voor mij de beste optie is? Mijn moeder zegt de ziektewet in. Maar daar twijfel ik over. Weet niet eens of dat zomaar kan. 

madewithlove 03-06 om 22:00

Misschien met je baas overleggen of er nog andere opties zijn? 

kruimel 03-06 om 22:05

Overleggen met je leidinggevende of bedrijsarts... Als je nog wel wil werken kun je ook gedeeltelijk de ziektewet in gaan.

Ik werk in de kinderopvang en ben met 25 weken 50% de ziektewet ingegaan ivm bekkenklachten. Met 29 weken 100%.. het ging niet meer icm de kindjes die ik al thuis heb. Ik hoefde dit keer niet beoordeeld te worden door de bedrijfsarts. Toen ik bij mijn eerste kindje de ziektewet in ging (ook bekken) ben ik wel bij de bedrijfsarts geweest ter goedkeuring. 

Succes! 

Babytje4 04-06 om 08:48

Hey ik werk als huishoudshulp en ik ben nu 14 weken en ik vind het heel zwaar en vermoeiend ik kan soms niet meer en wil ook stoppen maar gyneacoloog zei dat ik tot 25 weken moets werken dus tot begin september mijn schoonmoeder zegt ook zet u oo ziekte maar dat wil ik niet. Ik heb ook en contract van 32uren per week. En s'avonds heb ik last van pijn in onderbuik en zit dan nog met een risico zwangerschap. Versta mijn gyneacoloog niet hij besef niet hoe zwaar het is die job. 

Sandy (Gast) 04-06 om 12:55

Bedankt danes! 
Ik heb deze week een afspraak gemaakt met de verloskundige, betreft de klachten die ik tijdens mijn werk heb en ga daarna met mijn baas in gesprek. Misschien dat ik idd wat minder kan gaan werken. 
Aangezien ik na een werkdag geen puf meer over heb. Hierdoor lig ik thuis gesloopt op de bank. 

An2020 04-06 om 18:44

Je hebt in ieder geval recht om 1/8 van je werkdag extra op te nemen aan pauze. Wel onbetaald uiteraard in de meeste gevallen.
Wellicht kan je 2x een half uur in je werkdag in plannen om te rusten.
Je werkgever is verplicht aan bank oid aan te bieden om te rusten. 

Lukt dit nog niet, vervangende werkzaamheden. Te zwaar werk kan je veel blijvende klachten opleveren.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schoonmaak werk ' in het Zwangerschapsforum