Mi

1 antwoord en 16907287x bekeken

Anoniem (Gast) 30-11 om 11:00

Beste allemaal, 
Ik blijk zwanger en natuurlijk hardstikke blij mee. Nu moet ik binnenkort het aan mijn werkgever vertellen. Hij had na ons laatste te gesprek over mijn contract gezegd dat hij niet wist wat hij ging doen qua uren, wellicht omlaag omdat vrouwen toch zwanger willen worden en maar 16 uur horen te werken dan.
Ik vond dit nogal heftig om te horen. Nu ben ik blijbaar al 3 maanden zwanger. Moet over paar weken mijn vaste contract tekenen, maar hoe kan ik het het beste mijn werkgever vertellen?

Mvf

reageer

Morag 01-12 om 08:29

Los van het feit dát je zwanger bent... gefeliciteerd! ... wat een ongepaste houding van je werkgever! Dat dat nog bestaat! 

Aannemen dat vrouwen ‘toch maar zwanger willen worden’ en daar aan de voorkant de uren (en daarmee inkomen) al op gaan verminderen is je reinste vrouwendiscriminatie, echt een klassieker. Daar hebben onze oma’s een halve eeuw geleden nog tegen gestreden, én gewonnen...  Heb je ergens audio opgenomen, of zwart op wit staan dat hij dat zei? Mocht je dan problemen krijgen met je uren op basis van het feit dat je zwanger bent op het moment dat je het op werk vertelt, dan heb je in ieder geval juridisch een sterke poot om op te staan. Sowieso zul je het willen en moeten vertellen, al is het maar voor een stukje duidelijkheid en rust in je hoofd. Aan jou de keuze wanneer, je hebt maximaal tot 3 weken voor je verlof ingaat. Heel pragmatisch zou je dus mogen wachten met vertellen tot nadat je je vaste contract hebt getekend, als je dat wil. Maar even ter overweging: persoonlijk zou ik al niet bij zo’n werkgever willen werken... 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mi' in het Zwangerschapsforum