aan het einde van halfjaar contract 3 maanden zwanger, wanneer vertellen ?

2 antwoorden en 45456147x bekeken

Winnie 23-01 om 13:40

Op dit moment ben ik 7 weken zwanger. Ik heb bij mijn werkgever een halfjaar contract, dat afloopt op het moment dat ik ca. 12 weken zwanger ben.  Normaal zou ik weer een halfjaar contract kunnen krijgen, maar nu vraag ik me af of er wel slim aan doe om te vertellen dat ik zwanger ben vóór de contract verlenging. Ik doe zwaar fysiek werk, de kans is groot dat ik al snel aangepast werk nodig zal hebben. Vanuit die gedachte zou ik het liefst al eerder het gesprek aan gaan bij mijn werkgever. Toch twijfel ik, want de kans is  ook aanwezig dat mijn contract gewoon niet verlengd wordt.  Ik weet dat ze dat niet mogen m.b.t. de zwangerschap, maar ik vrees dat er een andere reden gezocht / genoemd zal worden. 

Wat is in jullie ogen nu het handigste om te doen, of wat zouden jullie doen ? 

Groeten, winnie

reageer

Kelly 23-01 om 14:24

Oh lastig winnie! Ik denk dat je moet proberen zo lang mogelijk door te werken. Hopelijk hou je het dan vol tot de 12 weken. Maar je moet natuurlijk wel aan je gezondheid van jezelf en het kindje denken. Als je toch eerder het gesprek aan moet gaan zou ik er eerlijk bij vertellen dat je bang bent dat je contract niet verlengd wordt en dat je hoopt dat ze dat wel gewoon doen omdat je graag wilt blijven. Dan heb je er in elk geval je best voor gedaan en kun je alleen maar hopen dat je baas een beetje lief voor je is.
Succes en laat even weten wat je doet!

Winnie 23-01 om 19:48

Hallo Molly, 
Ik denk idd dat het het beste zal zijn wanneer ik gewoon door probeer te werken tot de 12 weken, het is in elk geval het proberen waard.  En anders zit er vrees ik niets anders op dan wat jij al zegt, eerlijk zijn en hopen dat ze het contract toch willen verlengen.  
Ik ga er in elk geval voor !
Groetjes, winnie

Je kunt reageren op dit onderwerp 'aan het einde van halfjaar contract 3 maanden zwanger, wanneer vertellen ?' in het Zwangerschapsforum