nieuwe opleiding starten in september (dan 25 weken zwanger)

4 antwoorden en 45087577x bekeken

Sneeuwklokje 16-04 om 13:18

Ik ben op het moment vijf weken zwanger en zit met een lastige situatie op m'n werk. 

Men is binnen de organisatie op zoek naar een nieuwe functie voor me, omdat mijn oude functie niet meer passend is. Nu zou ik aan de slag kunnen in een nieuwe functie, die ik wel zie zitten, maar waarschijnlijk zal ik dan een 2jarige deeltijdopleiding naast het werk moeten volgen. De opleiding start in september, dan ben ik als alles goed blijft gaan ongeveer 25 weken zwanger.

Ik heb enorme twijfels over de zwaarte van de combinatie werken en studeren en of dat met een zwangerschap, bevalling en kind te combineren valt! 

Als ik niet zwanger was en geen kinderwens had die ik de komende 2 jaar graag zie uitkomen, had ik het denk ik wel aangedurfd, ookal zouden het twee intensieve en drukke jaren worden.

Wie heeft ervaring met een deeltijdopleiding en zwangerschap?

reageer

Ashley 16-04 om 13:47

Hai, ik ga in sept ook beginnen met een 2 jaaropleiding en we zijn nu druk bezig aan het klussen. Ik weet dat als ik zwanger raak dat het niet echt makkelijk zal zijn, maar ik ga er we'll voor.

Verder kan ik je niet echt helpen, maar ik denk dat als je alles geeft en met de steun en hulp van je partner zal het we'll moeten lukken!

Xx: Ashley

Iza 16-04 om 14:31

Persoonlijk zou ik het erg zwaar vinden en er niet bewust voor kiezen. Het lastige is dat je door je zwangerschap en de komst van je kindje niet voor 100% voor je studie kunt gaan maar dit misschien wel zou willen. Je wilt ontzettend graag bij je kindje zijn maar je wilt ook je baas niet teleurstellen en je werk houden, wees er op voorbereid dat je je energie in heel veel dingen moet verdelen die allemaal evenveel aandacht van je opeisen. Ik denk dat het zwaar gaat worden maar je zult pas merken hoe het gaat wanneer het zover is, ik denk dat het tijdens je zwangerschap nog wel vol te houden is maar wanneer je bevallen bent en je bent net aan het wennen aan je nieuwe leven zal het zwaar zijn om je studie er ook nog eens bij te doen.Heel veel succes en denk vooral aan jezelf en hoe je de eerste periode van jullie kindje mee wil maken. Werken en studeren kunnen misschien nog even uitgesteld worden maar de eerste jaren van jullie kindje beleef je maar een keer . Probeer er ook met je baas over te praten, misschien ziet hij/zij het ook wel niet zitten om je te laten studeren en kun je je functie die je nu hebt parttime blijven doen.

Sneeuwklokje 26-04 om 15:29

Bedankt voor jullie reacties!

Ik heb ze meegewogen, maar me ook verder geïnformeerd over de opleiding en de zwaarte ervan. Het blijkt dat de opleiding goed te doen is met 20 uur werken en 1 dag school in de week, dus totaal 3,5 dag. Mogelijk kan ik na de bevalling zelfs nog wel wat minder werken. De opleiding is zo kleinschalig, dat er goede persoonlijke afspraken gemaakt kunnen worden voor dergelijke situaties, ook over gemiste uren en lessen tijdens de laatste lootjes, de kraamtijd en het opgang komen in het leven met een kindje. Ik heb mijn toekomstig leidinggevende op de hoogte gebracht van mijn zwangerschap en die was positief.

Als ik deze kans niet aangrijp, wordt het solliciteren omdat mijn oude functie geen optie meer is en solliciteren zie ik zwanger niet zitten. Gelukkig kan ook mijn man straks met werkuren terugschakelen, zodat we onderling de zorg goed kunnen verdelen. We gaan er gewoon voor en zien wel wat de toekomst brengt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'nieuwe opleiding starten in september (dan 25 weken zwanger)' in het Zwangerschapsforum