ziek door zwangerschap

4 antwoorden en 44128647x bekeken

Anoniem (Gast) 04-10 om 19:07

hoi andere mamma's,
ik vroeg me af.. ik ben nu bijna 24  weken zwanger en nog steeds erg veel kwalen en dingen.
misselijkheid,duizelig,moe,vaginale/en tong infectie (al meerdere keren terug gekomen allebei) veel last van hartkloppingen en ga zo maar door.
wat ik me afvroeg is kan ik met deze klachten vervroegd verlof ziektewet uitkering krijgen?
op dit moment krijg ik  een WW de zaak waar ik werkte is gesloten maar ben wel verplicht ander werk te zoeken wat ik ook doe maar zodra ze me dikke buik al zien is het eigelijk al snel klaar, en natuurlijk met klachten hou ik het nog geen week vol thuis het huishouden valt me al heel zwaar.
heeft hier iemand ervaring mee of weet er meer van?


bedankt alvast.
groetjes

reageer

anita (Gast) 05-10 om 12:16

helemaal niemand?

kaatje 06-10 om 09:37

Ik heb me ook ziek gemeld en ik zit gedeeltelijk in de ww. (Last van mijn bekken en ontstoken vaten.) Je wordt toch beoordeeld of je ziek genoeg bent om niet meer te solliciteren. Maar door je zwangerschap doen ze vaak niet zo moeilijk. Als je maar stressloos je bevallingsdatum haalt, dat vinden ze belangrijker. Wel meteen erbij vermelden dat je ziek bent door je zwangerschap, dit had ik namelijk niet gedaan. Want je krijgt meer uitkering omdat je zwanger bent, dan als je gewoon ziek bent.
Eigenlijk ben je zo ziek dat je er nou niet aan zou moeten denken om te moeten werken, dat vind ik een reden om je ziek te melden.
Wel moet je nu met 6 weken voor de bevallingsdatum je zwangerschapsverlof opnemen, maar dat wilde ik toch al. En ziek is ziek.
Je hoeft je niet schuldig te voelen, want al die jaren die je hebt gewerkt heb je ook mee geholpen op de pot met geld op te bouwen voor de ww.

Mippoe 09-10 om 13:59

Mijn schoonzus werkte vanaf 4 maanden al niet meer, omdat ze ook constant misselijk e.d. was. Die is toen in de ziektewet gegaan. 

Ik ben nu 20 weken zwanger en ook al meerdere malen ziek gemeld omdat ik ook last had van alle kwaaltjes (nog steeds). Vrijdag heb ik een gesprek met de filiaalleidster en iemand van HR, om te kijken naar een oplossing. Ga dan waarschijnlijk minder werken en dan deels de ziektewet in. Vind het wel lastig om te bedenken hoeveel ik dan wil/kan werken, want: wat is 'te veel werken'  en wat is: 'rustig aan doen'? 

Maar ik zou je er ook niet te druk om maken inderdaad en het UWV vermelden dat je zwanger bent en het daardoor erg lastig is om te gaan werken. 

Groetjes, en doe rustig aan!

melissa123 12-10 om 12:09

Hoi, bij duizeligheid en moeheid zou ik even melden bij de VK. Dit kan tekort aan ... zijn. Ik had heel erg last van duizeligheid en bleek zwaar te kort aan b12 te hebben... verder qua werk en verlof kan ik geen antwoord geven... ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ziek door zwangerschap' in het Zwangerschapsforum