Zwanger en zelfstandig

5 antwoorden en 43180850x bekeken

Iza 25-03 om 09:57

Hoi Marlies,

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap! Hier in nederland kun je als zelfstandige een zwangerschapsuitkering krijgen. Dit baseren ze op inkomen van voorgaande maanden/jaren en zo ontvang je toch nog wat geld wanneer je zwangerschapsverlof hebt.
Succes!

reageer

Marlies 01-04 om 20:03

Hoi Iza
bedankt voor jouw reactie !
Hier in België bestaat deze uitkering ook, maar enkel wanneer je al minstens 6 maand een verzekering gewaarborgd inkomen hebt. Dit heb ik dus niet. 
Tijdens mijn 9 weken zwangerschapsrust heb ik wel recht op uitkering van de ziekenkas. Maar maak me vooral zorgen indien ik langer dan 9 weken thuis moet zitten door omstandigheden...

Herbots Wendy 09-07 om 08:13

Hey, ben nu 22 weken zwanger en zelfstandige kapster. 
De vergoeding die je krijgt van het ziekenfonds is eigenlijk niet voldoende om lange periode de vaste bedrijfskosten te dekken. Ik voel mij voor de moment kiplekker en hoop tot op de laatste dag te kunnen werken. Zal dan uiteraard rustiger aan doen. Heb iemand half tijds in dienst maar als ik geen klanten wil verliezen zal ik toch snel weer op de been moeten zijn. Mijn voornemen is twee a drie weken te stoppen en daarna terug beginnen mee te werken. Iemand hier ervaring mee of verklaren jullie mij allemaal voor gek? Groetjes Wendy

Anoniem (Gast) 09-07 om 21:47

Hey, 

Ben nu 35 w zwanger en ook zelfstandige.  Omv de triestige uitkering die niet eens mijn lopende kosten prive dekken, laat staan mijn bedrijfskosten dekken, blijf ik ook werken tot de laatste dag. Met de hoop dat ik niet vroeger beval
Momenteel gaat alles nog vrij vlotjes.  Wel blijf ik de volle 8 w thuis en vind dat al eigenlijk vrij kort.  Langer is financieel niet haalbaar!  Heb op voorhand wel serieus wat gespaard om de periode te overbruggen en er geen financiele kater aan over te houden.
Gelukkig heb ik ook een creche gevonden (horor wachttijden hier in het Antwerpse)die tegen oktober een plaatsje vrij had....anders zou ik een serieus probleem gehad hebben.

Tessa 09-08 om 11:20

hey, ik ben ook zelfstandige en 27 weken zwanger. ik heb recht op 8 weken moederschapsrust. Die 8 weken krijg ik wel betaald maar als ik vroeger op rust wil dus ook niet. ik zal moeten werken tot de dag dat ik ga bevallen anders heb je achteraf niet veel aan tkleintje vind ik.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en zelfstandig' in het Zwangerschapsforum