werken met IPL tijdens zwangerschap

1 antwoord en 41569521x bekeken

manuela (Gast) 31-10 om 11:28

Hallo!!

Mijn naam is Manuela!
Volgende week wordt mijn spiraal verwijderd en daarna willen mijn vriend en ik heel graag zwanger worden.
Nu werk ik in een beautyclinic waar we duurzame behandelingen uitvoeren. Met name IPL (definitief ontharen) ik weet dat we klanten niet mogen behandelen die zwanger zijn vanwege de hormonen die de groeifases van de haren in de war kan brengen. Maar hoe zit dat bij mij? Ik voer de behandeling uit en zijn de lichtflitsen schadelijk voor de baby? Ik kan er niets over vinden op het Internet. Ik ga het natuurlijk ook aan de arts vragen. Maar misschien hebben jullie hier ervaring mee en of weten jullie er iets van! Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Veel liefs manuela

reageer

Edith 03-11 om 15:12

Zwangerschap is geen goede tijd om een laserontharing te ondergaan, omdat de aard van je haargroei verandert en omdat je huid er ook (over)gevoelig op kan reageren. Voor de baby is het niet gevaarlijk. Zie http://www.metiplontharen.nl/ipl-en-zwangerschap.html . Aangezien jij aan de andere kant van het laserapparaat staat, hoef jij je ook geen zorgen te maken voor jezelf/je eigen huid, dus je kunt gewoon je werk blijven doen.
Mochten er andere behandelingen worden uitgevoerd met chemicaliën, dan zou ik wel even checken of jij die dan nog mag gebruiken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'werken met IPL tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum