Grote kinderwens

12 antwoorden en 37951606x bekeken

Girl7 (Gast) 01-01 om 20:38

Bedabkt voor je reactie floortje!
Hoe wist jij zeker dat je toe was aan kinderen? Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd gezet. Ik weet wel dat het over een tijdje financieel wat gemakkelijker zou zijn. Maar aan de andere kant kun je het zo duur maken als je zelf wilt..
Soms wou ik gewoon dat je de gevoelens even een tijdje op pauze kon zetten. Maar in mijn hoofd ben ik al helemaal de kinderkamer aan het inrichten..

reageer

Girl7 (Gast) 01-01 om 20:52

Werk je nog steeds Floor of blijf je nu thuis bij je kind? Door omstandigheden kan ik geen opleiding volgen die ik echt graag wil. Soms denk ik eraan om gewoon thuis te blijven om voor het kind te zorgen. Misschien ernaast part time werken maar het liefst als hij/zij al wat ouder is. Mocht dat financiel gaan natuurlijk.
Sorry dat ik je overlaad met alles maar ik heb verder niemand echt die mijn situatie begrijpt.

Amy 02-01 om 08:11

Tja wanneer ben je er klaar voor. Dat is best lastig te zeggen. Ik wilde ook al jong graag kinderen en heb uiteindelijk om mijn 28e mijn eerste kindje gekregen omdat mijn partner er eerder niet aan toe was. Achteraf denk ik dat het ook beter dat het pas op dat moment gebeurde. Financieel is het namelijk nu makkelijker.
Tuurlijk is geld niet alles en komt het kindje ook wel groot. Maar ik vind het persoonlijk erg fijn, een auto voor de deur, een eengezinswoning en dat als we iets nodig hebben ik het kan kopen.
Als jullie beide denken: we zijn er echt klaar voor en we kunnen ons kindje wat bieden. Wat let je?

WieWeet 03-01 om 18:56

Beste Girl7,

Ik was ook 22 toen ik de eerste kreeg. Ik was al wel getrouwd, maar dat maakt naar mijn mening geen verschil, als je echt naar een kindje verlangt (en je partner ook), dan moet je daar gewoon voor gaan.
Ik heb wel altijd gewerkt en via het werk (deeltijd) opleidingen gedaan. Het was niet altijd makkelijk om alles te combineren, maar waar een wil is is een weg. Het voordeel is dat wanneer je jong bent je veel energie hebt. 
Mijn kinderen zijn altijd op de eerste plek gekomen en niets te kort gekomen.  Merkkleding en dure vakanties zaten er niet in, het is een kwestie van prioriteiten stellen. 
We hebben hard aan de weg getimmerd en ik heb nooit spijt gehad van onze keuze om jong kinderen te krijgen. We hebben een goed leven.

Volg je gevoel. Je kent jezelf beter dan een ander. Als jij er klaar voor bent en zelfstandig en volwassen genoeg bent, wat let je?

Succes!

Aloly 04-01 om 20:37

Tja dat is iets heel persoonlijks! En niet onbelangrijk hoe staat je vriend erin?
Ik denk dat het belangrijk is dat je je kindje kan geven wat het nodig heeft (ten eerste liefde, maar ten tweede ook wel een beetje geld voor luiers school en alles wat volgt). En dan kun je daarna je gevoel volgen.
Zelf heb ik achteraf spijt dat ik niet een jaartje eerder ben begonnen maar dat heeft ook te maken met dat het niet zonder medische hulp lukt en we zijn al wat ouder (dat heet eind 20 dus gelukkig nog tijd). In de meeste gevallen gaat het meestal wel 'vanzelf' en kun je dus kiezen voor een moment dat het welkom is. 
Succes met de keuze en je gevoelens!

lisaeliza 05-01 om 12:45

Hoi, ik ben 21 en vanaf oktober gestopt met de pil.Omdat onze kinderwens ook heel groot is.
Wij hebben allebei een vaste baan, ik voor 28 uur in de week en mijn vriend voor 40 uur.
we wonen sinds augustus samen dus het is nu ook hartstikke welkom.
Sinds vorige maand zijn we nu echt bezig.

manon (Gast) 08-01 om 14:12

Hallo, 

Ook ik ben nieuw hier en vind het super om wat ervaringen uit te wisselen! 
Wij hebben ook besluit genomen om te gaan voor een 2e! 
Spiraal eruit, menstruatie op gang! Super spannend..

Mandy7 09-01 om 17:30

Bedankt voor alle reacties iedereen!

Heb er goed met mijn vriend over gesproken. Hij is nu nog niet helemaal toe aan een kind en vind dat het daarom beter is om nog even te wachten. 
We hebben besloten dat we het gaan proberen rond de tijd dat we gaan trouwen (nog ongeveer 1.5 jaar dus). Dan hebben we ook tijd om nog even wat te sparen voor vanalles. En voor mij ook om uit te gaan zoeken of ik nog een opleiding wil gaan doen of niet. Het is in ieder geval fijn om te lezen dat veel mensen het wel gewoon kunnen combineren! Ook de opleidingen die beschikbaar zijn via werk etc.
Ik ben net begonnen met een nieuwe baan, waardoor ik gelukkig ook een stuk minder tijd heb om me ermee bezig te houden. Even focussen op wat anders.. Aan de ene kant is het rot dat het nu nog niet kan maar aan de andere kant zou ik het ook niet nu willen aangezien mijn vriend er nog niet 100% achter staat. Is naar mijn mening toch een beslissing die je samen moet maken. Dan nog maar even wachten en in de tussentijd extra genieten van mijn kleine neefjes.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Grote kinderwens' in het Zwanger worden forum