Vakantie boeken maar hoe en wat

5 antwoorden en 37404259x bekeken

Koekoek 15-03 om 08:24

Hallo allemaal,Mijn man en ik zijn, zoals je misschien in mijn eerdere topics hebt gelezen, bezig met ronde 9 om zwanger te raken.
Nu zijn wij vorig jaar niet op vakantie geweest door allerlei drukte. Maar dit jaar willen we graag na het hoogseizoen lekker naar de warmte. 
Mijn vraag is, waar houden jullie rekening mee? Op internet staat er dat je, zonder complicaties tot 28 weken gewoon mag vliegen. Maar wie zegt dat ik geen complicaties krijg.
Nu ben ik (nog) niet zwanger maar hoop toch binnenkort een positieve test te hebben. 
Mijn man vraagt zich ook af hoe ermee om te gaan. Hoe doen jullie dit?
Houden jullie rekening met een eventuele zwangerschap. 
Liefs Koekoek

reageer

kruimel 15-03 om 09:00

Gewoon boeken hoor.
Als je nu zwanger raakt, ben je in het hoogseizoen deze zomer nog niet dusdanig ver dat je niet zo mogen vliegen.
Sluit bij het boeken eventueel wel een annuleringsverzekering af voor het geval dat (zou dan wel ff informeren of complicaties bij zwangerschap hier ook onder vallen).

Houd er verder rekening mee dat je dicht bij een ziekenhuis bent op je vakantie bestemming, kies een land waar geen vaccinaties nodig zijn en vermijd uiteraard het Zika gebied.

Ik had 2 jr geleden precies hetzelfde als jij nu. En ja hoor, ik was 9 weken zwanger toen we vertrokken naar Zakynthos (Griekenland).. Prima vakantie gehad

Xkruimel

kruimel 15-03 om 09:02

Je mag trouwens (volgens mij) ook nog vliegen na 28wkn zwangerschap alleen dan wel met zwangerschapsverklaring.. Mocht je zwanger zijn, zou ik deze sowieso meenemen op vakantie.

Amy 16-03 om 19:58

Ik zou er bij je boeking ook rekening houden met het comfort van je vakantie. Ik had toen ik zwanger was last van mijn bekken dus moest rekening houden met dingen als weinig trappen/goed bed.
Ik zou idd kijken voor een goede reisverzekering/annuleringsverzekering
En wat nog handig is om na te gaan is of de gezondheidszorg in het land ook goed is. Ik las laatst een verhaal van vrouw die met 26 wkn op vakantie was en is bevallen. Baby heeft het gered dankzij de goede gezondheidszorg op dat eiland.

Wij zijn ook bezig voor een 2e en hebben bewust nog niets geboekt voor zomer. Mede door mogelijkheid van wederom bekkenklachten voor mij en toch ook vanwege het zikavirus. Er zijn verhalen geweest dat het mogelijk deze zomer ook in middelandse zeegebied zal voorkomen.

Koekoek 16-03 om 23:42

Bedankt voor jullie reacties. We wachten toch maar even met boeken.. last minute kan altijd nog! 
Liefs

trotsemama 17-03 om 07:10

Heb 1 tip. Hou ook financieel rekening ermee als je zwanger bent en op vakantie gaat. Ik was in Turkije en acht weken zwanger toen ik complicaties kreeg. Dit liep op in de honderden euro,s. Als je eenmaal thuis bent kan je het geld weer terug krijgen maar je moet het eerst zelf voorschieten. Wij dachten goed verzekerd te zijn. Onze verzekering dekte dit soort dingen ook in het buitenland en keerde ook uit aan ziekenhuizen in het buitenland. Echter het ziekenhuis waar wij waren was hiervan op de hoogte maar deed er niet aan mee....

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vakantie boeken maar hoe en wat' in het Zwanger worden forum