1 jaar proberen zwanger te worden

6 antwoorden en 37095061x bekeken

Valentina93 29-03 om 15:55

Ik ben zelf 22 jaar en mijn vriend 25 jaar.
Ik heb rond mijn 18/19de te horen gekregen dat ik geen kinderen kon krijgen i.v.m. ondergewicht. In deze tijd had ik ook geen normale menstruatie en wisten ze niet of ik die ooit wel had gehad. Ik ben ondertussen alweer een tijdje op een goed gewicht en heb ook een normale regelmatige menstruatie.

Om er achter te komen of dat dit toen der tijd aan mijn ondergewicht lag of ergens anders aan heb ik een kijkoperatie ondergaan, hieruit kwam dat alles er goed uit zag alleen dat ik weinig tot geen slijmvlies heb.

Ik ben nu een jaartje bezig om zwanger te worden met mijn vriend en heb vandaag de beslissing genomen om de huisarts op te bellen, om me toch weer na te laten kijken.

Voordat ik zwanger probeerde te worden ben ik daar ook al een keer geweest, maar wouden ze me niet eerder onderzoeken pas als ik het een jaar aan het proberen was.

Ik ben nu erg zenuwachtig en ben bang dat er toch iets mis is..
Ik moet er donderdag naartoe dus ben erg benieuwd wat de dokter dan gaat zeggen, ik ben ook bang dat ze commentaar zullen hebben op mijn leeftijd.

Is er iemand bij wij dit bekend voorkomt?

reageer

chantieeeee 29-03 om 18:17

waarom zouden ze commentaar hebben op je leeftijd? Toch een mooie leeftijd. Of bedoel je dat je bang bent dat de huisarts zegt dat je het nog maar even moet proberen omdat je nog zo jong bent?  Helaas moet je in Nederland het eerst een jaar zelf proberen (volgens mij morgen de Belgische dames met een half jaar al heen maar nou is in België wel meer beter geregeld dan hier...) voordat je hier hulp krijgt. Wacht gewoon even af wat je huisarts zegt donderdag. Gelukkig kun je snel terecht. Hoop dat je in ieder geval goed onderzocht word. Als je weet dat alles werkt zoals het hoort bij je is dat toch weer een geruststelling. Succes donderdag.

kruimel 29-03 om 18:28

Niet bij zijn voor je leeftijd hoor, ik zat er op mijn (nét) 20ste en werd gewoon net als elke andere vrouw met vruchtbaarheidsproblemen geholpen zonder vooroordelen. Na een half jaar zelfs, ipv na een jaar (gewoon in NL). Je hebt een medische geschiedenis welke ze vast niet negeren en je snel helpen.

Wellicht kun je ter ondersteuning van je slijmvlies tarwekiem-olie gaan slikken.  Is niet iets wat artsen voorschrijven ofzo, is gewoon te koop en kan geen kwaad.

Heel veel succes, hopelijk hoeven jullie niet lang meer te wachten!

Valentina93 31-03 om 09:59

Goedemorgen,

Bedankt voor jullie reacties kruimel en Chantieeee!
Ik was er inderdaad bang voor dat die vanwege mijn leeftijd zou zeggen, dat ik nog maar even moest afwachten.
Wat houd het tarwekiem olie precies in? 

Ik ben vanmorgen bij de dokter geweest, hij heeft inderdaad in mijn geschiedenis gezien dat er bij mijn kijkoperatie is gebleken dat ik geen ideale baarmoeder heb vanwege het slijmvlies dat is er weinig tot niet.

Omdat ik precies rond die grens van 1 jaar zit raad hij aan om nog een paar maanden te wachten omdat je dan kan aantonen dat je vaker bij de dokter bent geweest en het nog eventjes hebt geprobeerd en je niet te obsessief bezig bent.

Ik heb nu zelf de keuze gehad van de dokter hij wil nu gelijk contact opnemen met de gynaecoloog om daar onderzocht te worden of ik kan nog een paar maandjes wachten. Hij zei ook dat elke ingreep die dan gedaan word mijn baarmoeder een beetje zou beschadigen..

En hij zei dan vooral ook dat het geen obsessie moet worden, omdat er dan een kans bestaat dat het daarom niet lukt.
Het gaat eigenlijk heel de maand wel goed alleen aan het eind van de maand word ik toch altijd wel een beetje zenuwachtig..

Nu dus maar goed nadenken wat ik ga doen, ik wil zoiezo onderzocht worden vanwege mijn slijmvlies maar wat nu het verstandigste is wachten of gelijk actie ondernemen ik weet het niet zo goed..

kruimel 31-03 om 10:18

Tarwekiem olie is een olie wat de opbouw en doorbloeding van je baarmoederslijmvlies verbetert.. Het maakt je baarmoederslijmvlies dus dikker. Let wel, als het dunne slijmvlies bij jou een bepaalde oorzaak heeft zal het niet werken maar dit is zo'n middeltje in de trant van 'baat het niet dan schaadt het niet'.

Persoonlijk zou ik gewoon gaan voor zo snel mogelijk verder onderzoek.. Ik denk dat het met beschadigingen door onderzoeken wel mee zal vallen. Maar het belangrijkste; doe wat voor jullie goed voelt. Je wil nu eenmaal een kind en het liefst zo snel mogelijk en jullie wachten al een jaar!

X

Valentina93 31-03 om 10:31

Kruimel, ik zal eens rondkijken of ik het ergens tegenkom dan ga ik het proberen.

Het liefst wil ik het inderdaad gelijk, want ik wil gewoon weten wat er mis is en of er iets aangedaan kan worden zeker omdat ik weet dat het niet helemaal goed zit.

Ik ben alleen bang dat ze gaan zeggen dat ik er te obsessief mee bezig ben en tuurlijk ben ik er mee bezig maar niet te obsessief naar mijn gevoel. Vanaf dag 1 had ik eigenlijk al in mijn hoofd dat het niet ging lukken door mijn verleden.  

Ik ga het vanavond eventjes bespreken met me vriend, want ik vind wel dat we het er samen eens over moeten zijn en ik heb zoiezo al een schuldgevoel tegenover hem omdat het aan mijn lichaam ligt..

Ook al wist ik wel dat er iets met mijn baarmoeder is, kwam het toch wel weer had aan vanmorgen toen de dokter zei dat ik geen ideale baarmoeder had.

Ik twijfel nu gewoon heel erg wat ik nu moet doen, mijn gevoel zegt dat ik gelijk naar de gynaecoloog wil en met mijn verstand denk ik misschien moet ik het advies opvolgen van de dokter..

chantieeeee 31-03 om 22:51

Als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik je huisarts een beetje overdrijven mbt obsessie, beschadigen van je baarmoeder enzo.... je bent een jaar aan het proberen en het lukt niet dat maakt onzeker tenminste dat had ik zelf. Je wil gewoon weten dat alles goed is. Als je weet dat alles goed is kunnen jullie altijd nog beslissen om de natuur nog de kans te geven. Ik zou gewoon je huisarts even laten voor wat het is en een afspraak met de gynaecoloog maken. Die zijn ook neer thuis in stellen met kinderwens, en als iets een wens is hoe diepgeworteld ook hoeft het nog niet een obsessie te zijn :-) laat je niks wijsmaken meid volg je gevoel en doe wat voor jullie goed voelt.

Je kunt reageren op dit onderwerp '1 jaar proberen zwanger te worden' in het Zwanger worden forum