Spiraal laten verwijderen

1 antwoord en 36047790x bekeken

DeGr (Gast) 04-08 om 22:28

Hallo allemaal, 

Dit is helemaal nieuw voor mij maar ik dacht ik probeer het eens. 13 juni heb ik mijn spiraal laten verwijderen omdat we een kinderwens hebben. Na het verwijderen van de spiraal gelijk enkele dagen wat bloederige afscheiding gehad en ongeveer 28 dagen daarna ook weer. Vandaag voor het eerst weer echt ongesteld geworden. Menn 4.5 jaar lang niet ongesteld geweest en vanochtend ineens weer. Dat is even wennen zeg! De hormonen gieren door mn lijf! Ook heb ik altijd zo'n last van 'depressieve gevoelens' in die periode. Ik voel me dan niet gelukkig. Ik ben een afgestudeerd maatschappelijk werker (1 jaar geleden afgestudeerd) en werk in een supermarkt. Ik ben 4.5 jaar samen met mijn vriend en vorig jaar een huisje gekocht. Ik zo'n nare bui ga ik op zoek naar scholingen, hobby's, iets om me op te beuren maar op dat moment lukt dat niet. Hebben jullie ook zo last van die buien? En wat doen jullie? Ik hoop van jullie te horen!

reageer

Florien 08-09 om 15:37

Wat vervelend dat je zo'n last hebt van die depressieve gevoelens. Ik had dat ook altijd en heb daarom een spiraal laten plaatsen (mirena). Sindsdien voel ik me veel stabieler, maar ik laat hem er volgend jaar uithalen dus ik zie eigenlijk ook wel weer op tegen die depri gevoelens en stemmingswisselingen.

Ik kreeg dan sneller negatieve gedachten en daardoor voelde ik me down. Misschien helpt het om die negatieve gedachten van je af te schrijven (of typen natuurlijk)? Dan krijg je meer inzicht in wat je eigenlijk denkt, en waardoor je je dus rot voelt. En misschien kun je het dan meer relativeren? Soms kan mediteren ook wel helpen. 

Zorg in ieder geval dat je jezelf niet straft omdat je je down voelt. Soms voel je je gewoon even zo, zorg goed voor jezelf en wees vooral heel lief voor jezelf. Probeer dingen te ontwijken waar je geen zin in hebt (als dat mogelijk is). Hoop dat je hier wat aan hebt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Spiraal laten verwijderen' in het Zwanger worden forum