Zwanger worden maakt mij onzeker

9 antwoorden en 35870615x bekeken

Ellie 20-08 om 20:43

Hallo iedereen. 

Ik wil graag ook even een nieuw onderwerp starten. 
Wij zijn sinds december aan het proberen zwanger te worden. Helaas nog zonder resultaat en elke maand is er toch een soort teleurstelling die je dan hebt. En ik zie en hoor zoveel om me heen dat stellen na 1 maand al zwanger zijn. Zo oneerlijk dat het niet altijd zo gegund is. Hebben meer van jullie dit? 

Ik twijfel nu ook aan om naar de huisarts te gaan. Of is dit denken jullie te vroeg? 

En voor degenene die het niet zo extreem hebben, hoe blijven jullie positief?

reageer

Elsbeth 20-08 om 21:04

Hej ellie

Ik ben dan wel niet zo lang bezig maar ik begrijp je gevoel meis.. ik hoor dus ook echt van iedereen om me heen ja het was in 1 keer raak.. word daar zo onzeker van!.. ben dan zo bang dat het lang gaat duren en denk niet dat ik dat trek..

Ellie 20-08 om 21:19

Ja ik gun het iedereen onwijs. Ook in mijn omgeving vind ik het erg leuk om te zien dat iedereen een kleintje krijgt. 
Maar ook in mijn omgeving hoor ik veel verhalen over dat ze er geen kunnen krijgen of al járen bezig zijn maar het ook niet lukt. 

Ik weet ook dat het een kwestie is van 'loslaten' maar na al die maanden voel ik me steeds onzekerder worden.

Mijn partner heeft dit wel gelukkig iets minder en zegt gewoon. Het komt wanneer het komt.. Maar toch weet ik dat we hebben geklust op het juiste monent maar helaas nog geen positieve test gehad. 
Ik moet morgen ongesteld worden. 
Ik durf niks meer te hopen... 

Hoelang zijn jullie al bezig Nola? En heb je ook een idee van jou belangrijke dagen?

Elsbeth 20-08 om 21:56

Ja inderdaad... ik gun het ook iedereen die zwanger is.. harstikke leuk juist ja! Maar toch soms confronterend.. ik ben sinds juli aan het proberen  voor een kindje.. en vanaf eind januari gestopt met de pil! .. zo kon ik alvast ontpillen.. ik heb geen idee wanneer mijn ei is maar wij vrijen gewoon erg regelmatig.... om de dag of soms vaker...

Zo zit ik altijd wel goed hoop ik...
Fijn dat je vriend zo positief er in staat.. die van mij gelukkig ook!

MyBabyAndMe 22-08 om 15:30

Hoi Ellie en Nola,
Van mijn dochtertje was ik van de 1ste x zwanger en voor mijn zwangerschap nu hebben we 1jaar+mk moeten proberen!!
 Ik begrijp je volledig,je gunt het iedereen maar je wilt het zelf ook o zo graag! 
Op den duur controleert het je hele leven en wordt de seks "omdat het moet".
Als ik uit mijn eigen ervaring raad mag geven : als je er zeker van bent dat je op de juiste moment klust en je bent na enkele maanden niet zwanger,blijf dan niet bij de pakken zitten!!!! 
Na 6maanden ging ik op controle bij de gyn en die zei me dat alles normaal was en het nu gewoon langer duurde.
Na 1 jaar proberen en 1mk verder heb ik zelf hulp gezocht buiten de westerse geneeskunde. 
Ik ben begonnen met wekelijkse fertiliteitsacupunctuur. Kreeg heel duidelijke antwoorden waarom zwanger geraken niet lukte en waarom het uitdraaide op een mk. En ja hoor, dezelfde maand was ik zwanger!!!! 
Ik ben nu 8weken en volg nog steeds wekelijks mijn sessie tem 12weken.
Ik zeg niet dat acu. een wondermiddel is,maar ik ben ervan overtuigd dat ik zonder nog steeds niet zwanger was geweest! 

En niet iedereen zal geholpen zijn met acu,want de oorzaak kan ook ergens anders liggen... Maar blijf toch zoeken want niets doen vergt enkel meer tijd en energie!! 

Veel liefs en succes! 

D. (Gast) 29-08 om 17:50

Hallo,

Ik heb hetzelfde gevoel. In juni de spiraal eruit laten halen. Elke keer is het inderdaad een teleurstelling als je ongesteld wordt. Probeer me er niet zo op te focussen maar bij elke hoofdpijn, buikkramp en misselijkheid denk/hoop ik dat ik zwanger ben.

anoukx 01-10 om 18:34

Hoii,
Ik heb precies hetzelfde, sinds november gestopt met de pil, in maart was mn pil geheel uitgewerkt want toen was ik een week over tijd en sindsdien heb ik nu een andere maar wel regelmatige cyclus gekregen. Maar tot op heden nog steeds niet zwanger en word er zelf heel onzeker van of het wel lukt of niet. Mn man staat er wat minder onzeekr in die zegt steeds het komt vanzelf wel en we wachten wel af, maar voor mij word het nu bijna een ‘moetje’. Ik geniet absoluut nog wel maar wil zo graag eens resultaat hebben 

Klaartje 13-10 om 22:16

Hier ook hetzelfde gevoel. Gestopt met de pil in februari, echt aan het proberen vanaf juni, maar nog niets. 
Elke cyclus ook symptomen, die dan weer niets blijken te zijn.
Redelijk stresserend.

proud_mommy 14-10 om 10:56

Hey meiden, ik ken dat gevoel. Bij mij duurde het 1,5 jaar voor ik zwanger werd. Ik hoop dat jullie snel zwanger worden. Ik ging na een jaar naar de ha, alle onderzoekjes gehad. Dat stelde me wel gerust. Ik kan zwanger worden, ipv dat er in je hoofd spookt er is iets mis. 

Nana 16-10 om 21:38

Hi Ellie, 
Ik snap je gevoel volledig! Het geeft me ook altijd moed om er hier over te praten en dat je merkt dat je zeker niet de enige bent. Ik zelf ook al 1,5 gestopt met de pil  + 1mk. Je wordt er inderdaad onzeker van, ik probeer me er vaak niet op te focussen, wat de ene dag al beter lukt dan de andere. Wat betreft de huisarts, ik zou dit wel doen. Ik was in april gestopt vorig jaar en ben in september naar de gynaecoloog gegaan, niets mis mee. Ik denk beter te vroeg dan te laat. Dit,kwam bij mij ook vooral doordat ik een superlange cyclus had. Maar ik zou toch eens polsen wat je huisarts te zeggen heeft, misschien verwijst hij je wel ineens door naar de gynaecoloog. 
Heel veel succes!!
Liefs x

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden maakt mij onzeker' in het Zwanger worden forum