plus size

16 antwoorden en 35345469x bekeken

Angela1992 17-10 om 09:58

Hoi dames,
ik wilde graag ergens jullie mening over !.
Ik ben 24 jaar oud, en ben eigenlijk zolang ik me kan herinderen een "stevige"meid geweest
lees: broek maat 44/46 met 176 cm lengte 
Nu zijn wij toch op een punt gekomen waarop wij hebben besloten onze liefde handjes en voetjes te geven.
Ik zelf voel me prima bij mijn lichaam, al ben ik wel gaan sporten om erger te voorkomen.
maar toch is er ergens een stemmetje dat zo bang is niet te kunnen genieten van mijn ( oh zo gewilde) zwangerschap. ik ben bang dat als ik bij de verloskunde zou komen na een positieve test, deze mij hier enorm op gaat wijzen en ik de hele zwangerschap alleen nog maar bezig moet zijn met wat ik in mijn mond stop.
p.s zijn er hier misscien  dames die  hun plus size baby bump foto willen delen ?, ik kan niks vinden op internet en ben zo benieuwd
Voor mij is mijn gewicht geen reden om niet zwanger te worden.Hoe kijken jullie daar tegen, misschien iemand met ervaring ook over bv  hoe hiermee omgegaan word bij dokters afspraken  ?  

Ter info: ik heb geen ongezonde levensstijl,sport ook 3x Per week  groot en deels gewoon geboren met een aanleg,
Ik ben ook niet extreem zwaarlijvig, maar ik zie er ook zeker niet uit alsof ik een maaltijd oversla,

Zijn er hier plus size dames met een kinderwens of misschien al zwanger , die mij over hun ervaringen willen vertellen?

reageer

Bueno 17-10 om 10:13

Hoi Angela,
Wat leuk dat jullie samen aan een kindje willen beginnen! Heel veel plezier alvast en hoop dat het snel raak mag zijn!

Over het stukje overgewicht. Het is voor jouzelf en de baby ongezond om met (zwaar) overgewicht door te blijven lopen. Risico's zijn bijv een vroegtijdige miskraam, en zwangerschapsdiabetes. Op dat laatste zullen ze je geheid gaan testen en je zal zeker het advies krijgen af te vallen alvorens je zwanger bent en qua gewicht niet meer dan gebruikelijk in gewicht aan te komen. Iedere zwangere wordt gewogen en gecontroleerd. Je baby loopt zelf ook het risico om later overgewicht te ontwikkelen omdat het in de genen wordt door gegeven en vanwege jullie levensstijl. Het beste voor jou en de baby is dus af te vallen, zo voorkom je onnodig risico voor jou en je ongeboren kind.
Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!

Bueno 17-10 om 10:18

Ik weet trouwens niet hoe zwaar je bent. Je zou je bmi kunnen berekenen. Zijn op internet wel bmi calculatoren bijv bij voedingscentrum. Succes

Angela1992 17-10 om 10:21

Hi bueno! 
Bedankt voor je reactie,
BMI is niet heel precies ( uitleg van mijn fitness coach: spier weegt meer dan vet en ik Schijn een enorme spier aanleg te hebben)
Darom dacht ik dacht ik misschien meer info weg gaf met mijn broek/shirt maat 44

Ik ben gewoon zobenieuwd of er nog ruimte
Is om te genieten van een eventuele zwangerschap,
Of dat het gauw volkomen gaat draaien om
Mij en mijn dieet

Bueno 17-10 om 10:35

Wellicht toch proberen om wat vet te verbranden. Alles wat je er nu af krijgt is beter voor jouzelf en je kind. En ik denk dat je zelf bepaald in hoeverre je overgewicht je zwangerschap beïnvloed. Ik krijg het idee dat je het nogal confronterend vindt en dat is logisch, maar daardoor steek je misschien eerder je hoofd in het zand. Denk in ieder geval aan de gezondheid van je kind. En dat zou een drijfveer kunnen zijn om je vetpercentage om laag te brengen. Je coach kan je daar zeker goed bij begeleiden. 
Maar dokters gaan je niet veroordelen, ze zijn er om je te begeleiden tot de geboorte van een gezond kind. Dus leefadviezen zul je wel krijgen ja.... Doe er je voordeel mee.

Angela1992 17-10 om 10:44

Daar zou je wel is een beetje gelijk in kunnen hebben 
Ik heb er zelf allang vrede mee, dat ik wat sneller aankom dan een ander. Maar nu word t inneens in zo'nander daglicht weer gezet,en zo belangrijk weer.en dat is zo lastig hoe ik daar dan mee om moet gaan terwijl ik er net vrede mee had.. Lastig 
Maar komt vast wel goed !

Dankje voor t advies in elk geval!

Bueno 17-10 om 11:08

Heel veel succes en ik hoop dat je snel zwanger bent! En probeer gewoon te genieten! Je bent nog jong, dus alles is mogelijk 

galgo_mom 17-10 om 12:49

Hey Angela, ik ben plussize zwanger  

Veertje 17-10 om 12:54

Ik heb momenteel ook wat overgewicht (bmi 27.5), en bij mijn zwangerschap heeft de verloskundige daar precies 1 zin over gezegt, namelijk "Oke, dat is een prima gewicht en bmi". Volgens mij is onder de 30 namelijk nog helemaal geen verhoogd risico, tussen 20 en 30 is prima. Daaronder of daarboven heeft een iets hoger risco met zwanger worden en met de zwangerschap, maar zelfs dan moet je je er niet te druk over maken. Er zijn zoveel dingen die een iets verhoogd risico geven, of zelfs een veel hoger risico (zoals stress). Persoonlijk denk ik dat een goed zelfbeeld hebben en een gezonde conditie belangrijker is dan puur het gewicht.
Verder ben ik nooit door de verloskundigen gewogen tijdens mijn 2 zwangerschappen, alleen 1 gewichtsvraag bij de intake. Mocht je trouwens zoals een vriending van me wel zwangerschapsdiabetes krijgen (zij had trouwens geen overgewicht) dan zal je vanaf dat moment wel op een dieet gezet worden.

Jolien92 17-10 om 13:28

Zelf was ik vorig jaar ook zwanger met een bmi van 28.3. Hier nooooit wat over gehoord. Alles gewoon goed en gezond. Mocht ook gewoon thuis bevallen. Heb zelf maat 44 en ben 1,80.
Zou me niet te druk maken. En straks gewoon lekker pronken met je dikke buik!
Volgensmij is bmi van 30 de grens

galgo_mom 17-10 om 15:35

Ikzelf heb een bmi van meer als 30, mijn gewicht wordt wel enorm opgevolgd bij de gyn, maar zolang ik niet te veel bijkom (tot nu toe 2,5 kg), moet ik niet naar de diëtist. De boodschap bij mij is: suikers vermijden, zo donker mogelijk brood, volkorenpasta, verse soep, ... maar niet lijnen.
Tot nu toe alles ok  Ik had dus voor mijn zwangerschap al een hele buik, nu begin je het pas echt goed te zien dat ik zwanger ben, maar ik geniet er evengoed van als iemand anders!

Amy 17-10 om 17:29

Ik heb zelf ook overgewicht. Qua bmi 35. Ik ben nu voor de 2e keer zwanger.

Eigenlijk is het steeds zo gegaan dat het er bij de eerste controle werd vastgesteld dat er sprake is van overgewicht en dat ik daarom rond de 27e weken een suikertest moest doen, de ogtt, omdat een hoog gewicht een risicofactor is op zwangerschapssuiker.
De eerste keer niets aan de hand en nu zat ik net op de randje. (Ik heb nu een dieet, nouja eigenlijk doe ik niets anders qua eten en drinken en suikers zijn nu steeds binnen de grenzen dus goed)
Eerste zwangerschap was ik totaal 6 kilo bijgekomen nu bij 32 weken 1.3 kilo.

Het is wel zo dat hoe hoger je startgewicht hoe minder je "mag" bijkomen. Maar in mijn ervaring als je gewoon normaal eet dan komt dat allemaal wel goed.

Ik val ook af op kont en heupen en alleen buik is gegroeid. Waar je wel rekening meemoet houden bij een stevig model is dat het vaak minder snel opvalt als je buik begint te groeien. Mensen durven het niet goed te zeggen omdat ze bang zijn dat je dan zegt dat je niet zwanger bent.

Zoals eerder is gezegd ook niet lijnen nu niet en zwanger niet maar gewoon goed om je eten denken. (En tuurlijk mag iets lekkers op zijn tijd heus wel) scheelt trouwens ook als je zwangerschapscravings gezond zijn. Dan kun je er lekker zonder schuldgevoel aan toegeven. (Snoeptomaatjes en ijsblokjes hier :-))
Met jouw kledingmaat zou je trouwens ook gewoon bij normale winkels positiemode moeten kopen. Ik heb ook maat 44/46 en draag bijv gewoon shirts van hm mama.
Bonprix heeft zelfs positiemode in grote maten. In de 50 zelfs.

Succes met zwanger worden.

Angela1992 17-10 om 17:44

Zo ontzettend blij met al jullie berichtjes,Heel lief dat jullie zo meedenken, voel Gelijk een last van me afvallen !

Angela1992 17-10 om 17:46

Heel blij ook met alle ervarings verhalen!!

galgo_mom 17-10 om 18:05

Ik was er ook bang voor, dus als je vragen hebt, contacteer me gerust!

AllStar 18-10 om 00:06

Ik heb ook over gewicht gehad maar ben bewust gaan afslanken voor mn eerste zwangerschap. Met resultaat! Alleen... Toen ik eenmaal zwanger was ging alles in rap tempo mn mond in... ik had me veel te veel moeten ontzien ervoor. en hormonen hielpen nou bepaald ook niet mee. Ik kwam dus 25 kg aan!! Ik was 42 weken zwanger en tonnetje rond. Ik had veel meer last van klachten als maagzuur, kortademigheid en slaapproblemen. We willen nu weer zwanger worden en inmiddels ben ik door een voedingscoach weer terug op mn gezonde gewicht (nog minder dan voor nr 1). Mn coach schrijft me voor mn zwangerschap een nieuw schema. Het is overigens geen dieet en ik mag ook best af en toe lekker nemen hoor. Maar het helpt wel heel erg me gezond te voelen. Ik wil dan ook nooit meer zo zwaar worden tijdens een zwangerschap. Ik heb me er niet fijn bij gevoeld. Dan liever beter op mn eten letten en goed in mn vel zitten. Dat zal ook overigens helpen bij een bevalling!

Ik hoop dat je er wat aan hebt...

D (Gast) 28-10 om 16:21

Hi Angela,
Ik ben 26 jaar en heb al mijn hele leven (flink) overgewicht. Ik ben de afgelopen jaren al heel veel bezig geweest met sporten en gezond eten om af te vallen voordat mijn vriend en ik wilde gaan proberen om zwanger te worden. Helaas nog altijd zonder al te veel succes en een aantal weken geleden heb ik me er dan ook maar gewoon bij neergelegd.
Vanochtend ben ik bij de huisarts geweest om mijn spiraaltje te laten verwijderen, maar ook ik was bang voor het commentaar of een flinke preek. Gelukkig heb ik een hele fijne huisarts die op de hoogte is van mijn lange strijd tegen overgewicht en het enige wat ze zei; wat ontzettend spannend en leuk! Zelf begon ik over mijn gewicht en zij gaf alleen aan let op je voeding, blijf sporten en vooral gewoon geniet!
Hopelijk als het zover is tref ik ook zo een fijne verloskundige, maar tot die tijd kan ik weer even voort op de fijne woorden van mijn huisarts!
Dus ook voor jou geniet en leef gezond dat is belangrijk! Hopelijk dat er snel een klein wondertje mag groeien in je buik! 
Groetjes 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'plus size' in het Zwanger worden forum