Glaasje alcohol en zwanger willen worden

6 antwoorden en 35243850x bekeken

klein hartje 30-10 om 09:56

Hoi,
Zoals de tittel het al zegt.
Hoe pakken jullie dit aan? Wij hebben aanstaande maandag een feestje. De vriendinnen zijn gewoon dat ik dan stevig mee feest. Nu neem ik me voor om wel iets te drinken, maar echt niet veel. Anders valt het zo op bij iedereen. Toch voel ik me nu al schuldig, want 'stel' dat ik deze maand bevrucht ben? Dat weet je nu nog niet? En 'stel' dat je hierdoor geen goede innesteling hebt? Oh ik stel me hier zoveel vragen bij.
Ik wil aan niemand van onze vriendenkring vertellen over onze kinderwens, want het kan evengoed 'zoals bij onze eerste' een jaar duren. En dan vragen ze constant, ís het al zover? En dat is zo frustrerend. En stel dat het effectief een jaar duurd, voor ik zwanger word? Zo kan je toch moeilijk 'nooit' iets drinken? In mijn zwangerschap zelf uiteraard, drink ik NIET. 
Niet fout begrijpen, deze feestjes zijn bij ons niet meer vaak voorkomend. Enkel is het maandag dus wel 'party'.
Doei

reageer

Anoniem (Gast) 30-10 om 10:14

Tsja moeilijk, beter is om niet te drinken. gewoon voor het geval dat. Je zou kunnen zeggen dat je bob bent of een leugentje om bestwil dat je een antibiotica kuurtje moet slikken voor blaasontsteking ofzo en dat je daarbij niet mag drinken. Aan de andere kant zolang je niet zwanger bent kun je gewoon drinken en eten wat je wil. De keuze blijft aan jouw wat jij verantwoord vind.

Anoniem (Gast) 30-10 om 10:20

Ik drink zelf bijna nooit maar toen ik bezig was met zwanger worden dronk ik alleen in de periode tussen mijn menstruatie en mijn vermoedelijke eisprong. als ik daarna sex had dronk ik niet tot ik weer ongesteld was. Op die manier wist ik zeker dat ik niet zwanger was op de weinige momenten dat ik dan wel iets dronk. Maar omdat ik niet vaak drink en mijn man wel een borrel lust was ik toch vaak de bob met feestjes en keek niemand raar op als ik het dan bij fris hield.

Vlinder87 30-10 om 10:23

Ik drink gewoon een wijntje totnik weet dat  ik zwanger ben. Mensen gaan Idd vragen stellen. Of ik ben de bob. Als ik zeg dat ik blaasontsteking heb en aan de antibiotica zit. Weten hun al genoeg....

klein hartje 30-10 om 14:13

Dank u vr de reacties.
Het "Bob" argument kan niet, is bij ons om de hoek... Waar we moeten zijn  
Maar ga wel proberen om het niet te laten opvallen, en desnoods gewoon 1 glaasje meedrinken. En daarna zeggen, dat het mij niet goed bekomt ofzo

Anoniem (Gast) 30-10 om 19:07

Gewoon lekker drinken en genieten! Je weet niet of het überhaupt lukt zwanger te worden en als je daar nu al rekening mee houdt, maak je het wel erg moeilijk. Daarbij staat het vruchtje niet meteen in verbinding met jou, dat is pas na ongeveer 10 weken zwangerschap.
Ik heb achteraf ook heerlijke carpaccio gegeten terwijl ik al gewoon bevrucht was. Nu 38 weken zwanger van een kerngezonde baby.

klein hartje 01-11 om 03:41

voila, avondje stappen met 'glans' doorstaan. En niemand was het opgevallen (denk ik).
Enkel aperitief gedronken, vr de rest niets.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Glaasje alcohol en zwanger willen worden' in het Zwanger worden forum