Ineens erg lange cyclus

2 antwoorden en 35120392x bekeken

Sweetyy23 10-11 om 10:04

Hoi dames,  ik ben nieuw hier op het forum dus mocht er hier al een topic bestaan met deze vraag, dan excuus! 

Ik (23) en mijn vriend (27) zijn al een tijdje (bewust) bezig om zwanger te raken. Ik ben vorig jaar in augustus gestopt met de pil na gebruik van zo'n 10/11 jaar (ik had al enorm vroeg de pil omdat ik zo onregelmatig was). Ik ben bekend met het "ontpillen", waar ik ook echt rekening mee heb gehouden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van heb gemerkt, behalve dat ik de eerste maand met stoppen wel enorm gevoelige borsten had.. Dit is na een klein tweetal weekjes opgehouden. 
Ik heb lang moeten wachten op mijn eerste menstruatie, zo'n twee maanden. Ik wist dat dit kon dus vond dit ook niet erg en hield me er nog niet teveel mee bezig. Uiteindelijk is mijn cyclus mooi teruggedraaid in 4 maanden tijd van 60 dagen naar 30/31 dagen. Dit heb ik tot drie/vier maanden geleden gehad, toen ineens mijn menstruatie niet kwam opzetten. Ik wachten en wachten en na een maand overtijd te zijn geweest en vele zwangerschapstesten later ben ik naar de huisarts geweest. Bloed laten prikken en de waardes waren prima. Drie weken later (dus bijna twee maanden overtijd!) mijn menstruatie gehad die echt niks voorstelde. Drie dagen en het was weer weg... Nu zit ik dus wéér met hetzelfde, dat ik nu weer een maand 'overtijd'  ben. Heb nog geen test gedaan omdat ik me er niet teveel bewust mee wil bezighouden. Maar waarschijnlijk onbewust toch erg mee bezig?  In het begin dat we probeerden ben ik er heel veel mee bezig geweest en ik had het idee dat dat nu wel was gaan zakken.. Of zal ik toch onbewust er zo mee bezig zijn dat ik mijn lichaam een soort van op slot zet ofzo? 

Zijn er hier meerdere dames die ineens na een tijd een stabiele cyclus te hebben gehad nu ook enorme lange cyclussen heeft? Ik maak me er niet heel druk om maar zo is de kans wel kleiner om daadwerkelijk zwanger te worden... 
Ovulatietesten heb ik nog niet gedaan, omdat ik eigenlijk begon te vertrouwen op mijn cyclus...  

Wat kan dit zijn? Ik heb namelijk niet het gevoel dat het stress is want op dit moment is mijn leven op rolletjes en voel ik me gelukkig... 

reageer

chantieeeee 12-11 om 04:24

Ik zou eerst een zwangerschapstest proberen  en als die negatief is daarna toch eens proberen te testen met ovu testen. Dan kun je in ieder geval controleren wanneer je eisprong precies is. Dan weet je in ieder geval je vruchtbare dagen en weet je dus wanneer je de beste kans hebt om zwanger te worden ook kun je ongeveer je menstruatiedatum voorspellen. Mocht je cyclus weer zolang weg blijven zou ik toch even langs de gynaecoloog gaan.

Sweetyy23 12-11 om 16:17

Hey hey,

Ik heb ondertussen een test gedaan en zie zelf net iets na de afleestijd (heb de kv testen 2 voor 5 gebruikt) een iniminie licht streepje. Ben er wel bekend mee dat die testen regelmatig een soort indrooglijntje geven. 

Had het er al over gehad met mijn vriend om te beginnen met de ovulatietesten.  Dan ga ik dat maar eens doen! Met een cyclus van ineens ruim twee maanden is het behoorlijk lastig in te schatten wanneer ik mijn eisprong heb.

Bedankt voor je reactie! Xx

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ineens erg lange cyclus' in het Zwanger worden forum