Ontpillen?

4 antwoorden en 34507839x bekeken

Gwen 25-12 om 14:57

Hey allemaal! 
Sinds oktober 2016 zijn mijn vriend en ik aan't proberen een wondertje te verwezenlijken... SPANNEND! We zijn nog maar drie maanden bezig, toch zit ik met wat vragen...
In oktober heb ik een cyclus van 26 dagen gehad. Ik heb duidelijk mijn eisprong gevoeld! Wat ik er gratis bij kreeg, waren echt allerlei kwaaltjes: heel de maand heb ik last gehad van borsten die op springen stonden, krampen, pijn... 
Gelukkig was dit in november al heel anders. Toen begonnen de kwaaltjes pas weer met de eisprong. Ook weer deze heel hard gevoeld: twee dagen lang dat ik zelf moest oppassen hoe ik ging zitten, omdat ik anders een pijnscheut in de vagina/onderbuik kreeg. Samen met deze eisprong kwamen de pijnlijke borsten terug. Naarmate ik dichter bij mijn menstruatie cyclus kwam, leek ik precies meer kwaaltjes te hebben: Pijn in onderbuik, misselijk, uitgeput zijn, pijnlijke borsten waardoor ik niet op mijn buik kon slapen... Uiteindelijk toch mijn regels gekregen, een cyclus van 28 dagen.
Deze maand was dan wéér wat anders.. Nu dacht ik oprecht dat het prijs was! Duidelijk weer de eisprong gevoeld. Rond die tijd moest ik ook naar de gynaecoloog en die kon me vertellen dat de rijpe eicel klaar zat. Verder was ook alles in orde. Ongeveer 6 dagen na de eisprong heb ik 's morgens een gigantische steek in mijn onderbuik gekregen. Deze heeft wel enkele minuten geduurd! Op de plek van de steek zat er ook spanning op mijn buik, dat verschil was goed te voelen. Ook veel luchtbelletjes die uit mijn vagina kwamen en een kriebelend gevoel in mijn onderbuik. Ik heb deze cyclus ook veel slijmverlies gehad, wat ik de andere keren niet had. De dag na de steek zijn we op weekend vertrokken, toen heb ik 's nachts vocht verloren. Heel gek! Geen echt slijmverlies, maar echt een vochtige natte plek in mijn onderbroek met een sterke geur aan (sorry voor de details..). Deze keer dacht ik echt dat het prijs was. Niet alleen omwille van de steek en het slijmverlies, ook omdat mijn borsten anders pijn deden: het leek alsof ze vol blauwe plekken stonden als ik eraan kwam... Het was dan ook een teleurstelling toen ik mijn regels kreeg...

Nu: is dit allemaal nog "ontpillen"? Of moet ik ervan uitgaan dat het een positieve zaak is dat ik dit alles zo goed voel? Zijn er nog vrouwen die zo van alles voelen?

reageer

JojoB 25-12 om 23:32

Hoi!
Spannend als je er idd voor gaat. En natuurlijk wil je het liefst dat t ook nog zo snel mogelijk raak Is.  Ik weet niet of jouw symptomen te maken hebben met zgn ontpitten.  Ik geloof daar eerlijk gezeg ook niet zo in. Het Is meer dat JIJ gewend bent aan een Door de pil gestuurde cyclus en dat je lichaam het nu zelf doet en jij dus nu pas merkt Hoe je lichaam tijdens zo'n cyclus werkt.
je bent er zelf heel erg van overtuigd dat je bijv je eisprong voelt. Je zou dan rond die periode een keer ovulatie testen kunnen gebruiken om te zien of het daadwerkelijk zo Is. 
Verder gewoon geduld hebben en eregelgeving niet teveel mee bezig te zijn. Hoe moeilijk dat soms ook Is.  De meeste stellen zijn binnen een jaar zwanger.
succes

Gwen 26-12 om 15:17

Het was deze maand de bedoeling om de ovulatietesten te doen, maar owv onregelmatige cyclus ben ik te vroeg beginnen testen en waren de sticks op. De maand die nu komt, ga ik eens testen. En aangezien mijn menstruatie exact 14 dagen later komt dan de twee dagen krampen en pijn, ben ik er idd vrij zeker van dat het de eisprong is... Hopelijk dat ik deze maand dit goed kan testen! 
Ik probeer er zo min mogelijk mee bezig te zijn, maar de week van mijn menstruatie begint het in mijn hoofdje al van "zou het zijn? het zou fijn zijn?"... Maar ik ga het zeker proberen! bedankt voor je reactie!

Maria 26-12 om 17:06

Ik geloof niet echt in 'ontpillen', je hebt namelijk de eerste maanden nadat je gestopt bent met de pil juist een grotere kans om zwanger te worden (hormonaal verhaal). Wel is het zo dat je je misschien veel bewuster van je lichaam wordt en alles wat er mee/in gebeurt nu je zwanger wilt raken.
Bij mij was het elke maand anders qua klachten. Van puistjes en borrelende darmen, tot hoofdpijn en moeheid. Wel bijna elke keer hele zere borsten, zoals jij ook beschrijft. Alleen juist toen ik zwanger bleek te zijn had ik juist helemaal geen last, alleen vlak voordat ik eigenlijk ongesteld moest worden.
Lekker blijven proberen en geniet er ook van. Bij mij/ons duurde het ruim 1 jaar.



Gwen 26-12 om 18:09

Maria ik herken me er helemaal in ! Zeker dat bewuster omgaan met het lichaam. Elke keer dat ik kwaaltje sheb probeer ik echt stil te staan bij mezelf of ik het wel echt voel of stiekem hoop dat ik het voel...
Dan hoop ik dat ik de volgende keer (of een van de volgende keren) géén kwaaltjes heb ! 3 maand is nog niet zo lang he.. als het bij ons ook 1 jaar zou duren, zijn we toch al 1/4de ver he . We gaan er zeker van proberen te genieten. Dankjewel voor je antwoord!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ontpillen?' in het Zwanger worden forum