Hoe ga je om met vriendinnen die wel zwanger worden?

6 antwoorden en 33896780x bekeken

Zaraida 04-03 om 17:44

Hai,

Ik zal mijzelf even voorstellen ik ben 36 jaar en mijn vriend en ik zijn nu anderhalf jaar bezig om voor het eerst zwanger te worden. Ik heb al verschillende medische ingrepen/operaties gehad. De laatste was afgelopen januari, de uitslag was positief en konden we weer vanaf vooraf aan beginnen. Daar staat dus weer een jaar voor, ik dacht dat ik mezelf daar op ingesteld had. Maar vorige week ongesteld geworden nadat ik 2 dagen over tijd was. Sindsdien kan ik niet stoppen met verdrietig zijn.

Nu heb ik heb afgelopen week te horen gekregen dat een goeie vriendin van mij zwanger is. Ze had er veel moeite mee om het te vertellen aan me, omdat ze bang was voor mijn reactie. In eerste instantie was ik super blij voor haar, en voelde ik helemaal geen jaloezie of verdriet. Nu een paar dagen later, voel ik mij zo verdrietig en weet ik niet wat ik met mijzelf aan moet. Zij is al de 5e vriendin die binnen een twee maanden zwanger is geworden. Op dit moment kan ik niet met mijn gevoelens omgaan, en wil niemand om me heen hebben.

Ik heb er veel moeite mee om erover te praten, en ben benieuwd of er meer meiden zijn die dit zo mee maken..

reageer

Nina 04-03 om 20:30

Begrijp dat je heel moeilijk mee hebt. Heel heftig als ik het zo lees.
Hoe gaat het tussen jou en je vriend? Het is best moeilijk vind ik om dan oprecht blij te zijn voor een ander omdat je het jezelf ook zo gund.
Hopelijk kan je op dit forum je ei een beetje kwijt en vind je herkenning dat helpt mij best wel. Ik probeer me niet te veel te verliezen hierin omdat ik dan mezelf alleen maar gek maak. Maar wees niet te streng voor jezelf laat die tranen maar lekker lopen hoor.

Nijn (Gast) 04-03 om 21:26

Hallo zaraida,
Wat een heftig verhaal. 
Uit jouw verhaal lees ik veel kracht. Ik vind het super dat je zo liefdevol bent voor je vriendinnen dat je ze de zwangerschappen gunt. Geef jezelf daarvoor een compliment!
Je verdriet is terecht en heel belangrijk om te uiten en te delen. Laat dit er uit komen en onthoud dat je een krachtige en liefdevolle vrouw bent.
Nee je wilt dit niet meemaken en ja je zult er doorheenkomen.
Heel veel succes en liefde toegewenst. Je bent een topper!

Nina 04-03 om 22:12

@nijn wat mooi gezegd!!

Zaraida 04-03 om 23:12

Wat een lieve woorden allemaal, dit helpt zeker! Ik ben benieuwd of er meer vrouwen zijn met dit ''probleem'' en hoe zij er mee omgaan...

sunshine 04-03 om 23:25

Hey meid! Het is idd erg zwaar! Ik ben zelf na dik 2 jaar zwanger geraakt maar toch ook erg moeilijk gehad met zulke situaties!

Er is op dit forum ook een MMM deel4 groepje  daar zitten meer meiden in jouw situatie die ook allang bezig zijn! Miss kun je daar meer je ei kwijt

Skay 16-03 om 01:07

Hee, dat gevoel is heel herkenbaar!
Hier ook meerdere vriendinnen van mij zwanger of al kinderen.
Ik heb gelukkig erg veel steun van mijn man en wij kunnen daar goed over praten samen!
Ik heb soms ook dagen dat ik niemand om me heen wil en alleen maar wil huilen..
Dat doe ik dan ook gewoon lekker!
Tegenover vriendinnen hou ik vaak wel een soort van 'schijn' op. Ik probeer niet teveel teleurstelling van mijn kant te laten merken omdat ik hun geluk ook niet wil bederven. En vooral blijven denken.. mijn kindje komt nog wel

Hou vol! En vergeet niet, die zware momenten hebben we allemaal x

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe ga je om met vriendinnen die wel zwanger worden?' in het Zwanger worden forum