Zwanger worden van 1ste kindje ervaringen

14 antwoorden en 33833160x bekeken

baby123 07-03 om 13:55

Hallo allemaal ,
Sins januari hebben mijn vriend en ik besloten om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Super spannend! Ben begin januari gestopt met de pil. Heb de pil vanaf mijn 14de geslikt. Netjes gestopt in stopweek. Mijn cyclus is de afgelopen 2 maanden regelmatig geweest (30 dagen). Eerste maand last gehad van hoofdpijn,buikpijn,gevoelige borsten. 2de maand alleen buikpijn. Hoe is het bij jullie gegaan? En hoelang heeft het geduurd voordat de test positief was? Ben erg nieuwschierig hoe het bij jullie gegaan is
Liefs,

reageer

lillyyy 07-03 om 21:42

Hey! Fijn en super spannend dat jullie besloten hebben om een kindje ter wereld te brengen. Superfijn gevoel ook he!
Ik had de eerste 2 maand last van het ontpillen. Hoofdpijn, buikpijn en nog zoveel meer hehe
Ondertussen zit ik jammer genoeg al in ronde 7 dus toch een poosje bezig.. allesinds heel veel succes gewenst en dat je snel een positieve test in handen mag hebben!

Loes 07-03 om 22:46

Hoi! Wat leuk dat je op t forum mee komt kijken. Mijn vriend en ik hebben in november al besloten voor ons eerste kindje te gaan, maar moesten (hij was in zika-gebied geweest) eerst een veilige termijn in acht nemen. Dat waren een paar lange maanden, want toen we eenmaal besloten hadden ervoor te gaan wilden we dat natuurlijk ook wel zo snel mogelijk!
Begin februari konden we ervoor gaan en we hebben het onwaarschijnlijke geluk gehad dat het meteen de allereerste poging raak was. Nu ben in dus vijf weken zwanger! Ik merk wel dat het nog even moet landen, want ik was er toch wel vanuit gegaan dat het een paar rondes zou duren!

De pil slikte ik overigens al een poos niet meer, dus over ontpillen weet ik niks. En mijn cycli waren wat onregelmatiger: 24-33 dagen (meestal 29-30). Maar dat hinderde dus niets. Ik hoop voor je dat je snel een positieve test in handen hebt en vergeet tot die tijd niet te genieten van het onwijs bijzondere proces om samen met een kindje bezig te zijn

baby123 08-03 om 12:23

Hallo loes
Wauw meteen raak, super! Gefeliciteerd! Wat fijn dat je je ervaring met me wilde delen.
Liefs,

baby123 08-03 om 12:31

hallo Lilly 
Het is allemaal erg spannend. Kan niet wachten. Ze zeggen dat je er niet teveel mee bezig moet zijn, erg lastig! Heb ook nog een hele lieve vriend die er erg mee bezig is haha wat natuurlijk wel heel leuk is! Heb denk ik ook last van het ontpillen, pff om gek van te worden. We wachten het eind van de maand maar weer af. Ik hoop voor jullie dat jullie snel een positieve test in handen hebben! Heel veel succes, en zou het erg leuk vinden om te weten hoe het allemaal verder gaat bij jullie. 
Liefs , 

lillyyy 08-03 om 21:03

Het is bijna onmogelijk er niet mee bezig te zijn! Voor mij toch hehe . Door de ovutesten ben je er sowieso mee bezig maar geeft mij wel rustig gevoel.. 
waarom kan nou niet iedereen meteen zwanger zijn? moeder natuur he....
Ik hou je zeker op de hoogte!

MM 10-03 om 17:21

Loes, hoe lang hebben jullie gewacht nadat hij terug was uit het zika gebied?

Loes 10-03 om 22:10

@ MM
Wij hebben de termijn van 2 maanden aangehouden die door t RIVM wordt aangeraden. We gaan er maar van uit dat het dan goed is, maar ik ga het denk ik tzt wel nog even melden ook.

MM 11-03 om 08:53

Dank je Loes. Bij mijn inentingen zeiden ze toen dat je als je zwanger wilde worden binnen het jaar je de RIVM moest bellen voor info. Maar ik kon dat al nergens vinden en zag inderdaad ook alleen de 2 maanden staan. Ga er maar vanuit dat dat goed is.

zus (Gast) 14-03 om 20:51

Wij waren 9mnd verder en ongeveer even veel rondes. Ik had een korte cyclus en maar 4dgn bruinverlies. Ik ben ook ruim 10 jaar aan de pil geweest en de laatste jaren ook nog doorgeslikt. Na 8mnd had ik een langere cyclus en toen was het vlot raak. Misschien toch ontpillen?

Raisa 15-03 om 13:52

Hi! 
Hier eind september besloten om te stoppen met de pil en ervoor te gaan. Na 13 jaar de pil had ook ik in de eerste maand wat last van hoofdpijn en buikpijn, echter is dit nu weggetrokken.
Mijn cyclus is regelmatig en ik heb ook weinig last wanneer ik menstrueer. Ik zit nu in ronde 6 en tot op heden nog geen positieve test...we gaan het zien ;-)

baby123 18-03 om 16:39

Hallo allemaal,
1maart ben ik ongesteld geworden,en al 2maanden een cyclus van 30 dagen.
Wij zijn nu bezig met de 3de ronde. Heb sins paar dagen last van :
Een kriebelent gevoel in me buik. (Lijkt wel op een beetje spierpijn)
Af en toen wat steken
Ook last van waterig afscheiding en beetje wit.
2dagen erg last van hoofdpijn gehad
Last van mijn onderrug 
Last van een opgezette buik
Mijn eisprong was 17 maart, dus we zijn voor en op de ovulatie dag druk bezig geweest met klussen. Ik zou nu 1april weer ongesteld moeten worden. Kan het zijn dat ik zwanger ben ?of dat mijn eisprong toch al eerder is geweest?Voel me echt heel anders dan normaal. Wat zijn jullie ervaringen/symptomen ? 
Liefs,

Raisa 18-03 om 18:07

Ik heb nog geen positieve zwangerschapstest in handen dus kan je er niet bij helpen helaas...

Saar (Gast) 25-03 om 08:48

in april gestopt met pil om te ontpillen, direct regelmatige cyclus van 25-28 dagen. Heel fijn want dan duren de wachtdagen niet zo lang. Tot oktober niet gevreeen op vruchtbare dagen en vanaf eind oktober wel en begonnen met ovulatietesten 5 rondes verder (waarvan 1 niet helemaal goed qua timing) ben ik zwanger. Ik had al afspraak gemaakt bij ziekenhuis ivm vroegere chlamydia infectie, maar die inmiddels afgezegd. Het is nog pril maar de gedachte dat het dus kan geeft me rust! Qua symptomen had ik rond nod pijnlijke borsten, veel witte afscheiding en soms lichte hoofdpijn. Verder vrij weinig ik voelde ook niets geks - eerder wel als t niet zo bleek te zijn. Na NOD moe, pijnlijke borsten, afscheiding, honger bij wakker worden (had ik eerder niet), rommelende darmen en vaker plassen. Al deze symptomen zijn matig aanwezig, totaal geen last van nog. Vooral dolgelukkig! Zet hen op meiden die nog moeten, blijf vooral positief en geduldig

Loes 25-03 om 10:41

@Baby123

Moeilijk te zeggen; een dag na je eisprong is wel snel, zeker als je zegt dat je er al een paar dagen last van hebt. Dan denk ik meer aan klachten die bij een eisprong horen. Dat wil verder natuurlijk helemaal niet zeggen dat je intussen niet toch zwanger kunt zijn :-) Hoe is het nu met je 'symptomen'?
Ik voelde zelf 1,5 week na de eisprong voor het eerst wat; toen had ik 2-3 dagen lichte buikkrampen, wat waarschijnlijk de innesteling was. Op de dag van m'n nod was ik ook voor het eerst misselijk, maar verder zijn de kwaaltjes allemaal pas later gekomen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden van 1ste kindje ervaringen' in het Zwanger worden forum