1 jaar en 6 maanden later

4 antwoorden en 33708589x bekeken

Anoniem (Gast) 20-03 om 19:34

Je bent niet te oud. Roken kun je zowiezo beter laten, zowel voor je eigen gezondheid als dat van je kind. En hoe rot het ook is een miskraam komt vaak voor. Als je nagaat wat er allemaal goed aangelegd moet worden voor een compleet mens is het een wonder dat het zo vaak goed gaat.
Maar je hebt helemaal niets aan al die info als je graag zwanger wilt zijn. Mijn advies is ga eens praten met je huisarts.

reageer

chantieeeee 20-03 om 20:14

oh lieverd  je doet helemaal niks fout. De miskraam is niet jouw schuld!! Hoe ver was je heen? Zijn jullie nu 1 jaar en 6 maanden bezig voor de eerste?  

Ik heb zelf 2 miskramen gehad dus weet helaas hoe je je voelt  het geeft zoveel verdriet en ik had het idee dat ik/mijn lijf faalde. Alle dromen.... alles in 1x weggevaagd zo hard en zo moeilijk. 

* wel beter zo, want het vruchtje was toch niet goed. 
* je kan wel zwanger worden dus de volgende x gaat het vast goed.
* je moet er ook niet zoveel mee bezig zijn.
* kinderen zijn niet zaligmakend hoor, zijn jullie met zijn 2-en niet gelukkig dan?.
* misschien meer met kleine kindjes spelen dan activeer je het misschien.
* misschien kun je beter dit of dat of blablablabla eten/drinken etc etc...

Ik heb alle (vermoeiende) "goedbedoelde" troost, adviezen, tips en trucs aangehoord en het enige dat het met mij deed was dat ik dacht, dus het is mijn schuld. Als ik dit of dat  had gedaan dan.... het gaf gewoon geen troost. Een vriendin van mij zei niks, ze deed een arm om me heen en zei wat is dit zwaar K.T. en dat was allesomvattend voor mij en alleen daar heb ik wat aan gehad. Toen voelde ik dat mijn verdriet er mocht zijn  en kon ik mij eraan toegeven. 

Probeer alsjeblieft los te laten wat andere allemaal beweren of menen te weten. Het hele proces van zwanger worden/blijven is al moeilijk genoeg als je zoveel geduld als jij moet hebben  Wees lief voor jezelf en je lijf en vertrouw erop. Mijn geduld is na wat jaartjes uiteindelijk beloond met het allerliefste meissie te wereld  ik hoop echt dat jij dat geluk ook mag ervaren!!  Niks mooiers dan dat 

Ik heb in de achtertuin in een mooi boompje, 2 zilveren hartjes gehangen. Zo kan ik er vaak naar kijken. Voor elk kindje een hartje omdat ik ze nooit zal en wil vergeten. Ze horen bij mij en dat zal altijd zo blijven. 

Molly 21-03 om 17:26

Dank je anoniem voor je antwoord! De huisarts en de gyne zeggen dat bij de eerste testen (bij mij) niets fout lijkt. De testen bij mijn man moeten nog gebeuren dus is er noh steeds een onzekerheid. Maar daar maken we werk van als ik deze keer opnieuw ongesteld blijk te zijn...

Molly 21-03 om 17:38

Lieve Chantieeee,
Ja we gaan voor ons eerste kleintje. 

Ik heb even de tijd genomen om he woorden tot mij te laten komen!  Bedankt voor je steunende woorden. Gelukkig en ongelukkig was ik net zwanger en zodra ik het wist, week erna had ik bloeding. De emoties van wow ik ben zwanger en alle twijfels en zorgen die boven komen waren even hard te verwerken dan plots te beseffen dat het van korte duur was... te weten dat ik op dit moment mama had kunnen zijn vallen me zwaarder dan ik had gedacht. Omdat in mijn naaste omgeving mama's zijn die dat geluk wel hebben. Begrijp me niet verkeerd.. ik ben uiteraard heel blij voor hen!! Maar het valt me gewoon zwaar... voor mezelf. Niet voor de andere. Ik merk op dat ik het enorm licht opnam toen ik uiteindelijk een miskraam had en denk dat ik nu pas de klop voel. Ik ben ontzettend aangedaan door jouw woorden. En een sterretje aan een mooie boom zal mss een gepast afscheid kunnen zijn... van iets die niet was maar er toch wel was. Ik dank je echt! Je woorden hebben me geraakt maar geven me ook de kracht om door te gaan. Binnenkort zal mijn man zijn eerste test moeten ondergaan ???? en hopelijk brengt dat duidelijkheid. Is alles oke..  kan ik het mss wat meer plaatsen. Is er een probleem weten we tenminste waar het probleem is. En wie weet ligt het probleem wel bij mij, stel dat bij hem alles oke is..  dan gaan we verder bij mij testen. Nogmaals bedankt om de tijd te nemen om je steun toe vertrouwen. Dit doet wel deugd. 

Je kunt reageren op dit onderwerp '1 jaar en 6 maanden later' in het Zwanger worden forum