Negatieve test toch zwanger?

1 antwoord en 33321563x bekeken

R. (Gast) 19-04 om 13:32

Hallo dames,
Afgelopen januari heb ik mijn spiraal laten verwijderen i.v.m. onze wens voor een derde kindje. Omdat ik al 2 zwangerschappen ervaren heb, ging ik behoorlijk rustig dit ''nieuwe traject'' in. De eerste zwangerschap was ongepland en van onze jongste werd ik na 8 maanden zwanger. Na het verwijderen van de spiraal heb ik 4 weken enorme buikpijn gehad. De tweede maand was de buikpijn weg, maar heb ik 3 weken bloedverlies gehad. Dit alles zou dan toch te maken hebben gehad met het verwijderen van het spiraaltje. Begin maart denk ik mijn menstruatie te hebben gehad (lastig inschatten omdat ik toch al enorm vloeide). 
Op donderdag 23 maart testte ik positief op een eisprong en zou dus ongeveer 2 weken later ongesteld moeten worden. Rond 6 april zou ik ongesteld moeten worden, maar dat werd een dikke week later. In de tussentijd (uiteraard) getest, maar beide gedane testen waren negatief. Afgelopen donderdagavond 13 april werd ik ongesteld. De menstruatie duurde niet lang (2 dagen) en was het bloed was helderder dan normaal. Al voor de eigenlijke datum (6 april dus) van de menstruatie werden mijn borsten een stuk groter en ook nu, na de menstruatie is dit nog steeds het geval. Ik heb wel vaker met mijn menstruatie dat ze ietwat voller worden, maar nu zag mijn man het zelfs . Daarnaast heb ik wel meer kwaaltjes (o.a. licht misselijk en steken bij de banden) die zouden kunnen duiden op een zwangerschap, maar na 2 maanden buikpijn en vloeien vertrouw ik momenteel niet zo op mijn lijf.
Omdat ik een mogelijke zwangerschap niet uit het hoofd kan zetten en me gewoonweg niet neer kan leggen bij die negatieve testen heb ik gister nogmaals een test gedaan. Ook die was negatief. Toch maakt het me gek en onzeker omdat ik lees dat het in sommige gevallen best kan zijn dat je negatief test. Ik twijfel of ik een bloedtest zal aanvragen bij de huisarts of langer zal afwachten.
Wat zouden jullie doen of is er iemand hier bekend mee?
Alvast bedankt voor een reactie!

reageer

N. (Gast) 12-05 om 12:09

Hi R.
Ik ben in februari gestopt met de pil en ik was eerst ook heel onregelmatig ongesteld. Uiteindelijk ben ik regelmatig ongesteld geworden, nu heb ik sinds 1,5 week ook steken in mijn onderbuik ook als ik ga zitten. En ik ben nu 3 dagen overtijd maar 2 x negatief getest... Ik ga zelf als het volgende week nog steeds zo is wel naar de ha. Om er maar zeker van te zijn.. die onzekerheid is zo vervelend .. En mijn vriend zegt dat ik me niet zo druk moet maken. Het schijnt dat je 3 dagen moet wachten op een volgende test dus morgen zou ik weer mogen testen.. Ik zou als ik jou was voor de zekerheid wel naar de dokter gaan voor een bloedtest vooral om die onzekerheid weg te nemen.

Groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Negatieve test toch zwanger?' in het Zwanger worden forum