Ik heb een burn-out..

4 antwoorden en 33101833x bekeken

Zaraida 07-05 om 20:09

Hai meiden,
Sinds een ongeveer 2 maanden ben ik er achter gekomen dat ik in een burn-out zit. Ik ben al een half jaar niet fulltime aan het werk, maar besefte nog niet echt waarom. Ik vraag me af of mijn lichaam er wel klaar voor is om zwanger te worden nu? Wij zijn nu anderhalf jaar bezig. Moet ik het misschien los laten? Nog meer meiden die in hetzelfde schuitje zitten?

reageer

chantieeeee 08-05 om 19:56

Burn out heb ik geen ervaring mee persoonlijk wel met er lang over doen om zwanger te worden. Heb je het er al met je huisarts over gehad?? 

Nijn (Gast) 08-05 om 20:23

Hallo zaraida, 

Ik heb geen ervaring met een burnout maar wel met het herstellen na een whiplash wat voor mij vergelijkbare klachten geeft als een zeer heftige burnout. Ik ben inmiddels al anderhalf jaar thuis en nu sinds januari gestopt met de pil. Ik weet niet of mijn lijf al klaar is voor een zwangerschap maar daar kom ik vanzelf wel achter. 
Ik doe mijn best om het los te laten en op me af te laten komen, maar dat vind ik nog wat lastig.
Ik hoop voor je dat je snel een positieve test in handen hebt.

Essie (Gast) 09-05 om 14:35

Hoi Zaraida, zelf heb ik geen ervaring met een burn-out, wel met een depressie in het verleden. Je lijf reageert inderdaad op stress, dat kan je menstruatie ook op hol brengen. Maar ik denk dat het nog meer de vraag is wat het geestelijk allemaal met je doet. Ben je stabiel genoeg om een zwangerschap aan te kunnen? (denk aan het belang van het kind). Ben je in therapie? Ik denk op het moment dat je je weer wat beter gaat voelen dat het allemaal makkelijker zal gaan. Ik heb misschien makkelijk praten maar het is ook belangrijk om aan jezelf te denken en het de tijd te geven.

Lianne (Gast) 09-05 om 17:13

2,5 jaar geleden thuis komen te zitten met een burn-out. Nu nog herstellende.. ups en downs in vermoeidheid. Toch besloten we 4 maanden geleden voor een 2e te gaan. We dachten dat het wel even zou duren ivm de burn out, stress etc. Maar gelijk zwanger. Mijn lichaam was er dus klaar voor! Nu voel ik me geestelijk stabiel genoeg om überhaupt de keuze nu te maken en ik was al ruime tijd gestopt met de pil om zoveel mogelijk hormoon troep m'n lichaam uit te werken. Denk dat je zelf de inschatting het beste kan maken en dan is het afwachten of je lichaam er klaar voor is!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik heb een burn-out..' in het Zwanger worden forum