Miskraam

4 antwoorden en 32986763x bekeken

Puckje37 15-05 om 14:33

Hoi, vorige week heb ik na 8 weken zwangerschap een miskraam gehad. Ook al was het niet gepland, ik vond het heel bijzonder om op mijn 37e nog zwanger te raken en hij/zij was heel erg welkom. Ik vroeg me af of hier nog meer vrouwen zijn die pas een miskraam hebben gehad en hierover van gedachten willen uitwisselen. Groetjes 

reageer

Puckje37 15-05 om 19:56

Hoi Loes,
Bedankt voor je berichtje. Ik probeerde je een privébericht te sturen maar op de een of andere manier geeft ie aan dat dat niet lukt.  Wat naar dat jij het ook mee hebt moeten maken. Heb jij verder kinderen? Ik niet, het was mijn eerste zwangerschap. Net wat jij zegt, het ene moment gaat het redelijk goed en het volgende moment ben ik weer zo emotioneel. Lichamelijk vind ik het ook vrij heftig, de hele week al zo'n pijn in mijn buik en rug. Heb jij daar lang last van gehad? 

Loes 17-05 om 10:24

Hallo Puckje,
Nee ik heb nog geen kinderen, was ook mijn eerste zwangerschap. Nu net voor t eerst sinds de mk ongesteld dus komende weken met goede moed weer een nieuwe poging wagen. Kan het nu niet zo makkelijk loslaten als in februari. Toen stond ik er allemaal véél relaxter in
Wat naar dat je zo'n last hebt van buikpijn. Dat maakt het ook wat lastiger om er even niet aan te denken lijkt me. Fysiek heb ik niet zo gek veel last gehad, maar dat liep bij mij ook wat vreemd. De miskraam kwam bij mij niet vanzelf op gang (leeg vruchtzakje, dus nooit een goede zwangerschap geweest, maar met 8 wk nog steeds een groeiend vruchtzakje en volop aanwezige hormonen). Ik heb daarom cytotec pillen gebruikt, een soort wee-opwekkers. Daar heb ik één avond mega-veel last van gehad en daarna eigenlijk alleen een week af en aan lichte buikpijn. Duurde ruim een week voordat ik het vruchtzakje verloor en de mk compleet was (dat gaat normaal een stuk sneller!) Heb in totaal iets meer dan drie weken gebloed, maar dat was dan ook het enige wat ik er nog écht van merkte. En nu dus na 6,5 week weer ongesteld (dat gaat meestal dus ook sneller hoor! )

Je schreef dat je zwangerschap niet gepland was; denk je dat je nu nog een tweede poging gaat wagen, of toch maar niet?

Puckje37 17-05 om 15:50

Hoi, lijkt me ook heel heftig als ik jou verhaal lees. Dat lijkt me haast nog moeilijker dat je weet dat het een leeg vruchtzakje is en dat je dan nog moet gaan afwachten wanneer het op gang komt. Ik heb 4 dagen heel licht bloedverlies gehad en dat vond ik ook best slopend. Die onzekerheid voordat duidelijk is dat het echt een miskraam is. En ik heb veel op internet gelezen maar dat kan je soms ook beter maar niet doen ???? Gelukkig heb je lichamelijk niet heel veel klachten gehad. Het bloeden duurde bij mij een week en sinds gisteren bijna geen buik-en rugpijn  meer. Morgen afspraak bij de gynaecoloog, zie ik wel tegenop. Dat was de afspraak die nog stond dus die had ik me wel leuker voor gesteld maar goed. 
Wat spannend dat jullie het weer gaan proberen!! Ook wel weer heel leuk. Ook al was het bij mij idd niet gepland het liefst zou ik nu weer zwanger willen zijn. Ik heb het nu heel kort mogen ervaren en had me al stiekem verheugd om moeder te worden. Gelukkig denk mijn vriend er net zo over dus dat is fijn. Ik maak me alleen wel zorgen om mijn leeftijd en dat het nu dus de eerste keer mis is gegaan maar daar moet ik nu niet teveel mee bezig zijn.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam' in het Zwanger worden forum