vroege miskraam

5 antwoorden en 32622552x bekeken

amy (Gast) 16-06 om 13:57

Hallo allemaal, 
Ik ben nieuw hier en hopelijk kan iemand mij advies geven. 
Vorige week teste ik positief met clear blue; 1-2weken zwanger. Wat waren wij blij! (Eerste kindje ) 
Echter begon ik eergisteren met bruin verlies bij afvegen. De dag erna zou ik vijf weken zijn. Helaas begon ik precies met vijf weken te bloeden bij afvegen.  (gisteren)   Nu vandaag veeg ik nog steeds aardig wat bloed en slijm weg.  Ik heb zojuist een test gedaan en het streepje is al bijna niet meer te zien. 
Omdat het zo pril was heb ik geen verloskundige gebeld, ook omdat ik zeker wist, en nu zeker weet dat het een miskraam is.  Ik heb geen koorts, bloedverlies stroomt er niet uit en heb vandaag geen kramp in mijn buik meer.
Mijn vraag is of ik nu alsnog een verloskundige moet bellen, of dat ik mijn volgende menstruatie gewoon af kan wachten. 
Uiteraard ben ik wel verdrietig en voel ik mij schuldig, al lees ik overal dat het iets in de cel-deling moet zijn waar ik geen invloed op heb en waardoor het lichaam het af stoot.  
Heeft een miskraam gevolgen voor een tweede zwangerschap? En hoelang blijf je bloeden in zo n vroeg stadium? 
Blijft het alleen bij bloeden en is dat de miskraam? Of is dit enkel het begin en kan ik nog wat verwachten?    De test toont nog maar een heel licht streepje, waardoor ik haast denk dat ik het al verloren ben.. 
Lang verhaal maar hopelijk kunnen jullie mij advies geven. 
Liefs Amy 

reageer

Moi 31 18-06 om 07:02

Hoi Amy 

Ik herken je verhaal helemaal. Op 2 maart had ik ook een positieve test 1-2 weken clear blue. De dag erna wat bruinverlies en dus ook opnieuw getest , streepje was nauwelijks zichtbaar meer , dus ook met 4,5 week een vroege mk. 
Ik heb ongeveer 4/5 dagen flink bloedverlies gehad toen, en ben door de huisarts toen voor de zekerheid doorgestuurd naar Vk om een inwendige echo te maken om te kijken of alles " weg " was . Dat was bij mij gelukkig het geval . 
Je schuldig voelen heeft in dit stadium geen nut , je had het in dit stadium niet kunnen voorkomen helaas . Ik ben vervolgens opnieuw gaan tellen qua cyclus vanaf de dag van de miskraam. Dat was dus de eerste dag van menstruatie . Nu zijn we 3,5 maand verder en ben ik inmiddels ruim 11,5 week zwanger . 
Ik ben dus de maand na de miskraam meteen weer zwanger geworden en heb morgen de afspraak staan voor termijnecho.
Mijn advies ; bel toch even je huisarts of Vk , voor de zekerheid . Heel veel sterkte en succes 

Amy (Gast) 19-06 om 00:54

Lieve Moi31, 
Je hebt geen idee hoe blij ik ben met jouw reactie. Ik heb er heel veel aan. Bedankt dat je de moeite neemt om te reageren. Ik ga morgen je advies met mijn vriend bespreken en mogelijk bellen we alsnog de huisarts voor een echo. 
Inmiddels bloed ik haast niet meer. Het is heel stom maar ergens hoop ik steeds dat het allemaal niet waar is, en dat als ik test het een mega donkere streep zou zijn! M'n verstand zegt dat dit niet kan.  
Heftig dat jij het ook hebt meegemaakt, je verhaal komt echt overeen! En ik zie dat jullie nu elf weken zwanger zijn! Gefeliciteerd!  Mag ik vragen of de eerdere miskraam invloed heeft op deze zwangerschap? Ben je bijv angstig? Of kan je het goed van je af zetten en genieten!
Ik heb een contstant onrustig gevoel en ben al bang dat het nu misschien wel een jaar gaat duren.. ben 31! Maar jouw verhaal geeft mij ook weer hoop.   Ik hoop dat ik het allemaal wat los kan laten.  Denk dat het makkelijker ging als de leeftijd niet zo meespeelde in m'n hoofd  

Hato 19-06 om 01:08

Heyy amy wat erg voor je als je inderdaad een miskraam heb gehad. Ik heb zelf ook in februari een miskraam gehad zonder dat ik wist dat ik zwanger was ( had wel voorgevoel en symptomen maar voor ik zekerheid had met een positieve test kreeg ik dus een miskraam ).. ik was ook zwanger door de pil heen dus bij mij was het ongepland maar was het geen MK geweest was wel gewenst dus ben erna niet bezig geweest voor een nieuwe zwangerschap. Maar wat ik wel weet is dat je na een miskraam wel vruchtbaarder bent dan normaal. Althans dat is wat ik gelezen heb heel veel succes en hoop voor je dat je opnieuw maar deze keer een blijvende positieve test in handen krijgt !!
Veel liefss

Moi 31 19-06 om 10:39

Hoi Amy 
Gelukkig ben ik in deze zwangerschap niet angstig . Ik heb vanaochtend de echo gehad en blijk morgen 12 weken te zijn. En ook ik ben 31, bijna 32 zelfs , en was dus ook bang dat ik nu jaren zou moeten gaan " wachten ".
Ik kan gelukkig van deze zwangerschap wel genieten , het scheelt heel veel dat ik zeker weet dat ik er de 1e x toch niks aan had kunnen veranderen. En maak je niet druk om die leeftijd , de gemiddelde vrouw in Nederland is ongeveer 30 jr als ze baar 1e kindje krijgt . Heel veel succes !

Carolyn (Gast) 25-03 om 12:21

Pas op foto :Ik twijfel of ik een miskraam heb gehad. Man lief is 10 jaar geleden geholpen maar gisteren lichte buikkrampen ja ongesteld dacht ik  helder rood bloed maar 3 uur later kwam er een prop met slierten naar buiten. Lijkt op stolsels maar zit ook een doorzichtig sliert bij is vrij taai

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vroege miskraam' in het Zwanger worden forum