lege vruchtzakjes

3 antwoorden en 32438629x bekeken

Linda (Gast) 04-07 om 11:21

Gisteren hadden wij een eerste echo. Er waren 2 vruchtzakjes te zien (een tweeling), maar beiden leeg en geen hartactie. De echoscopiste was stellig: dit is een miskraam. 

Om me heen hoor ik nu echter allemaal verhalen waarbij er later toch hartactie werd gevonden. Zelfs een bevriende verloskundige gaf aan dat dit wel een hele snelle conclusie is. Ik ben pas 6 weken en 4 dagen zwanger en het beeld kan iedere dag anders zijn. Maar mijn eigen verloskundige had het echter al over curettage en dat ik geen hoop meer moest hebben... Zij had haar info dan wel weer van de stellige echoscopiste en heeft het zelf niet gezien.

Wie heeft er ervaring met zo'n duidelijk oordeel miskraam en vervolgens toch een kloppend hartje? 
Ik wil sowieso een week wachten en dan een nieuwe echo. Mijn hoop is echter minimaal.

reageer

Anoniem (Gast) 06-07 om 23:21

6 weken en 4 dagen is wel vroeg voor een echo. Voor het zelfde geldt was de innesteling later en ontwikkeld alles dus ook later. Zou inderdaad na een week nog een echo laten maken zodat je zeker weet dat het een miskraam wordt. Sterkte en ik hoop voor je dat er toch nog hartjes gaan kloppen. 

Linda (Gast) 11-07 om 18:45

Vandaag een echo gehad en 1 van de kindjes was goed gegroeid en had een stevig kloppend hartje! De andere was zo achtergebleven dat het een vanishing twin wordt. Mogelijk niet eens bevrucht. Verdrietig, maar wat zijn we blij met het goede nieuws! 

Lina 12-07 om 21:06

Linda, wat fijn dat er 1 goed gegroeid is.

Misschien vreemde vraag, maar hoe gaat het nu met andere verder?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'lege vruchtzakjes ' in het Zwanger worden forum