Menstruatie na miskraam

13 antwoorden en 32147460x bekeken

Miss*Dees* 30-07 om 20:56

Lieve dames,
Begin april ben ik na een korte zwangerschap van 5 weken ons Wensje verloren. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder waarin we proberen opnieuw zwanger te worden.
Na de miskraam hebben ze geconstateerd dat ik toen cysten op de linkereistok had en kleintjes op de rechter. Maar dit kon ook door hormonen zwangerschap zijn.
Echter sinds de miskraam heb ik een hele rare menstruatie. Ik heb amper maandverband nodig en deze maand was het maar1.5 dag. Voor de miskraam had ik vaak 7 dagen zware menstruatie...
Hebben jullie tips? Denk dat ik morgen de huisarts maar bel... menstruatie wordt steeds korter.
Liefs

reageer

Niveamam 30-07 om 20:59

Hai, wat naar! Hier ook...miskraam in april gehad dit jaar.
Ik zou idd je HA raadplegen en eigenlijk verzoek doen om een echo in het ziekenhuis. Even een checkup of alles daarbinnen goed is, schoon is..is ook fijn voor jezelf.
Wellicht een idee om je bloed te laten prikken? Misschien ben je al zwanger? 

Liefs,

Niv

Miss*Dees* 30-07 om 21:10

Dankje voor je snelle reactie. Naar  he die miskramen... ik merk dat ik mentaal nu weer beetje op rit kom en soms dips met verdriet. Het kindje is meer dan welkom.
Heb wel een test gedaan maandag of dinsdag 2 dagen voor nod en niet zwanger. Vorige keer teste ik heel vroeg al positief. De vorige echo leek schoon alleen nog wat oud bloed. 
Volgens mij is bloedprikkenhier niet standaard. Woon in Nederland.

Hoe voel jij jee nu na miskraam? Ben jij al mama? Of was dit jullie 1e kindje?

Niveamam 30-07 om 21:18

Ja dat snap ik helemaal. Het gevoel dat wij hebben als vrouwzijnde is heel intens en verdrietig, een miskraam is gewoon ook verdrietig. Heb je een spontane gehad of curretage?
Ik een curretage...heb totaal 2 miskramen gehad. 2 jaar geleden en afgelopen april.
We gaan nu voor een tweede, hopen zo dat het binnenkort mag lukken.
Dat je nu nog niet positief test zegt nog niets, heeft allemaal te maken met je hcg waarde. 
Je zou je bloed kunnen laten testen op hcg, dat is nauwkeuriger.
En geloof het of niet, onze gedachten hebben echt invloed op onze cyclus..althans daar geloof ik in. Heb mezelf beloofd er nu niet 'teveel' ermee bezig te zijn, maar zit weer lekker op forums :-) ben ook zo excited maar ook onzeker..

Miss*Dees* 30-07 om 21:25

Ik ben spontaan het vruchtje verloren. Vanaf het moment van positief testen bruinverlies gehad.. . Ik was zo blij maar tegelijkertijd ook heel onzeker omdat ik voelde dat het niet goed zat. Ben er afgelopen maand weinig mee bezig geweest. Alleen getest ivm nachtje weg en vroeg me af of ik maandverband moest meenemen. Ik ben met mn ex vriend ook al jaar aan t proberen geweest en met mijn partner nu ruim 8 maanden.... voelt zo lang. En iedereen om me heen word zomaar zwanger. Ik denk dat ik niet zwanger ben nu... maar waarom dan zo kort ongesteld amper een veeg. 1 dag 1 maandverband en 1 tampon volgende dag...
Morgen maar bellen... Ik vind m  lijf zo raar...

Niveamam 30-07 om 21:32

Ja kan lang lijken idd, ik snap je wel hoor. 
Gebruik je ovulatietesten? Zou echt een uitkomst kunnen zijn! Dan 'klus' je iig op je juiste dagen   Ik gebruik nu die van clearblue dmv een smiley op mn ovulatiedag..lets see of het helpt..
Ik voel met je mee, kort nadat ik hoorde dat het hartje niet klopte had ik een babyshower, en 2 meldingen van vriendinnen die zwanger zijn. Superblij maar zo bittersweet. Het is normaal dat gevoel..
Maar je doet er goed aan om naar je HA te gaan om het eea uit te sluiten of meer informatie te winnen. Maar probeer wel aan te dringen met je bezorgdheid, ze kunnen makkelijk hun clienten afwimpelen(niet negatief bedoelt)

Xx

Miss*Dees* 30-07 om 21:36

Ja gebruik al paar maanden ovulatietesten. Deze afgelopen maand even niet... Ik kreeg te horen dat schoonzus binnen maand zwanger was en nu moet ik een babyshower aangepast voor haar organiseren. Niemand weet ook van onze wens en het verdriet.
Ja ik houd me vaak te groot alleen zei de verloskundige toenal als je last houdt stuur ik je zo door hoor. Maar nu toch maar via de huisarts Even! 
Maar kindje is zo welkom en wil het graag stilhouden zodat het een grote verassing is voor iedereen

Niveamam 30-07 om 21:54

Ja en vooral als je er niet over wil praten of stilhouden, is het zeker lastiger. Hier ook ook.
Ik hoop dat je snel weer zwanger mag raken, en een gezonde zwangerschap tegemoet gaat! Benieuwd wat de HA gaat zeggen.

Miss*Dees* 31-07 om 11:29

Kon vanmorgen meteen terecht bij huisarts in opleiding. Die heeft een verwijzing gemaakt voor de gyn. Volgende maandag kan ik al heen. Zij gaf aan te verwachten dat er sowieso een echo gemaakt wordt. Hopelijk kijken ze even goed zodat als er iets mis is er op een ander plan overgegaan kan worden!

Niveamam 01-08 om 00:00

Oh wat fijn! Dan heb je iig meer zekerheid en kan je onzekerheid hopelijk afgenomen worden

Miss*Dees* 01-08 om 10:27

Ja en als het goed is 2 dagen later eisprong dus misschien kunnen ze ook zien of er eitje klaar zit om te springen! Vind t wel heel spannend. Maar als er bij de miskraam iets was blijven zitten had ik een positieve test gehouden toch?

Niveamam 01-08 om 19:39

Nou, weet niet of je dan een positieve test had gehad? Bij mij zeiden ze dat het max 6weken in je bloed kan blijven (hcg)
Heb je geen controle echo gehad na je miskraam?

Miss*Dees* 01-08 om 23:20

Nee alleen maar tijdens.... en tien zag ze alleen nog bloed zitten maar de dag ervoor vruchtje verloren... maar toen zag ze wel duidelijk dat het nog flink zou bloeden. Vruchtje 10 uur ervoor ofzo verloren....

Niveamam 02-08 om 07:44

Hmmm
Toch zou ik om een echo vragen hoor, just to be sure! Dan weet je zeker dat álles eruit is 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Menstruatie na miskraam' in het Zwanger worden forum