Ik wil heeel graag een kindje maar dit is niet "het juiste moment"

6 antwoorden en 32025555x bekeken

Anoniem (Gast) 09-08 om 16:12

Wanneer is het "het juiste moment"...?
Mijn kinderwens is heel groot maar ik studeer nog deeltijd 1 dag in de week.(de komende 4 jaar) Daarnaast werk ik gewoon 4 dagen. 
Mijn vriend is dit jaar in het buitenland voor zijn opleiding (fulltime tot en met begin volgend jaar/ weekenden is hij thuis) en zal daarna de komende jaren veel in buitenland zijn voor zijn werk. 
Hoe denken jullie hier over?
Ik wil nog wel wachten tot mijn vriend weer thuis woont. Maar ik wil echt niet nog 4 jaar wachten tot ook mijn studie voorbij is. 

reageer

Mandy (Gast) 10-08 om 18:50

Ik weet niet precies hoe oud je bent maar nog betrekkelijk jong misschien als jullie beide nog studeren. Ik wilde ook altijd al jong moeder worden. Maar dit is niet gebeurd. En ik ben er eigenlijk best blij mee dat ik wat meer mee heb gemaakt nu. Ik denk dat je heel bewust moet zijn als je voor een kindje gaat dat je het een stabiele basis kan bieden. Heb je een stabiele relatie? Huisvesting?  Kan je met een studie en misschien anderhalf loon een gezin runnen? Waarom ik dit zeg....een kind kiest er namelijk niet voor om in een situatie terecht te komen waarbij alleen gedacht is aan "ik wil een kind". 

Ik wordt wel moeder en wat dat al van een nier levend kindje op mn 27e. Dat vond ik erg laat vanwege mn grote kinderwens. Nu ben ik er wel "blij" om want op mn 22e (bijvoorbeeld) wat ik eigenlijk nog helemaal niet zo ver als ik dacht te zijn in volwassen zijn. Maar daar kom je ook later pas achter.

Maar als jullie er samen helemaal voor willen gaan en alles kunnen redden enz.  Dan moet je het doen natuurlijk. 

Anoniem (Gast) 12-08 om 08:19

Hee Mandy,
Dank voor je reactie! 
Wij zijn zelf beide 25 en hebben beide een fulltime loon, samen een koophuis en ruim 8 jaar een relatie. 
Ik vind 25 ook al oud, had zelf liever eerder gewild maar het liep gewoon allemaal anders. 
Ik vind het lastig. Omdat mijn studie nog zo lang gaat duren. 
Mijn vriend is piloot en ik ben zelf bezig met de studie voor advocaat. 

skybles 12-08 om 08:49

Ik denk dat niemand daar antoord op kan geven helaas. Het is jullie keuze en jullie situatie.

Sommige vrouwen kunnen heel goed een kind opvoeden terwijl ze studeren en werken. Anderen hebben daar weer meer moeite mee. Dat heeft denk ik te maken met je eigen energielevel, de hulp die je van anderen krijgt en wat je zelf voor een kind wilt.

25 is echt nog niet oud hoor! Je moet voor jezelf gaan nadenken of je het allemaal aankan en of het je het waard is. Studeren met kinderen zal hoe dan ook een uitdaging zijn. Maar hoeveel impact het heeft op jou leven kan alleen jij maar bedenken.

Succes met jullie keuze.

Linda (Gast) 13-08 om 10:14

Toen ik zwanger werd kwamen we net terug van een lange reis waar we allebei onze baan voor hadden opgezegd en woonden we nog in een net te klein huurhuis in een niet al te beste buurt. Maar we waren er aan toe en hadden geen zin om te wachten tot alle praktische dingen op orde waren. Mijn man had direct weer een nieuwe baan, we richtte ons huis opnieuw in zodat de baby een eigen kamer had, in de huiskamer maakten we een woon- en een slaapgedeelte voor onszelf en ik bleef thuisblijfmoeder, want dat wilde ik altijd al heel graag. Nu zijn we 2 jaar verder en het is helemaal goed gekomen! We hebben een prachtige dochter van anderhalf en 1 september krijgen we de sleutel van ons nieuwe  (koop)huis. Een 2e kindje is meer dan welkom, ik heb net een miskraam gehad van een tweeling helaas. Maar we kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

Volg dus vooral je hart. Een perfect moment is er nooit en jij weet het beste wanneer je er gevoelsmatig  aan toe bent! De praktische dingen volgen wel.

Merel (Gast) 14-08 om 07:34

Heel mooi verwoord Linda! Wat wel belangrijk is dat het een grote impact heeft op je vrije tijd en energie. Vooral als je borstvoeding geeft willen ze de eerste weken om de drie uur, ook in de nacht. En dan ben ik blij dat ik verlof heb als in de ochtend de wekker gaat! 
Als je er straks eentje hebt is het nog wel te doen, maar wil je een groot gezin? Dan krijg je dat je ook niet te lang tussen de kleintjes wilt laten en als je er twee hebt zal studeren en werken erbij wel heel zwaar zijn! Misschien nu nog even je concentreren op jouw studie, samen genieten en dan een kleintje? Je vriend kan toch wel doorsturen!

Amy 15-08 om 06:59

Hoe is je vangnet? Stel je vriend is in het buitenland hoe ga je dat doen alleen? Kan iemand je in die periode ondersteunen?
Je zegt dat je studeert voor advocaat. Dus je bent aan het werk als advocaat-stagaire? Heb je al enige idee hoe je werkgever hierop gaat reageren? Kun je verlof krijgen bij de beroepsopleiding?
Als het kindje er is wil een van jullie minder werken en zo ja is dat mogelijk in deze situatie?

Het juiste moment is er eigenlijk nooit en ik snap je wil om zwanger te worden. Ik had dat ook toen ik 25 was. Uiteindelijk vlak voor mijn 29e bevallen van ons eerste kindje. De situatie was toen ook niet perfect maar ben toch blij dat we gewacht hebben.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik wil heeel graag een kindje maar dit is niet "het juiste moment"' in het Zwanger worden forum