Miskraam

13 antwoorden en 31824519x bekeken

Naantje 14-08 om 20:00

Dag allemaal,

17 Juli heb ik jammer genoeg een vroege miskraam gehad. Normaal gesproken een cyclus van 28 dagen. Nu heb ik weer pijnlijke borsten rug en buik. Maarja dat hoeft natuurlijk niets te betekenen. Ik weet dat mijn cyclus langer kan duren maar zit inmiddels op dag 29 weer. Wie herkent dit en hoelang kan t ongeveer duren voordat mijn cyclus weer op gang komt of eventueel zwanger natuurlijk? 

reageer

Naantje 15-08 om 16:29

Hoi Vriesje dankjrwel voor je reactie. Na 2 dagen was het hcg al uit mijn lichaam dus de 19e juli. Heel snel gelukkig. Wat heftig ook zeg bij jou.. is het lang geleden? Normaal cyclus van 28 dagen hier vandaag dag 30 maarja we gaan t zien.. Heb dag voor de miskraam gedroomd dat t fout ging en afgelopen nacht dat ik bevallen was van een kleine mini me. Zo apart. Hoop dat deze droom dan ook uitkomt. X

Loes 19-08 om 22:56

Ik heb twee miskramen gehad - een met 8 wk die is opgewekt met cytotec en een vroege met 5 wk (maar de test was al negatief voor het op gang kwam). Bij de eerste mk duurde het 7 weken voor ik weer ongesteld werd en was m'n cyclus een groot zootje: dus ook niet zwanger. 
Na de tweede mk had ik wel volgens mijn normale cyclus een eisprong en  ben ik zelfs zwanger geraakt. Ofwel: je hebt geen idee, het kan echt alle kanten uit...

Spontaan 25-08 om 19:22

Heb ook een miskraam gehad in juni en nu ben ik weer 4 weken zwanger,  maar ben bang dat ik weer een miskraam krijg. Hoe groot is die kans? 

Loes 25-08 om 19:36

Hai Spontaan,
Allereerst veel sterkte- een miskraam is hartstikke heftig om mee te maken en het maakt een nieuwe zwangerschap natuurlijk extra spannend.
Na een keer is de kans op een tweede miskraam niet groter - nog steeds ongeveer 10-15%. Pas na twee miskramen wordt de kans iets groter (25%), maar de kans dat het een volgende zwangerschap wel goed blijft altijd een stuk groter dan dat het weer mis is.
Probeer van de zwangerschap te genieten, hoe moeilijk dat misschien ook is! (Ik ben er zelf nog niet zo goed in )

Spontaan 25-08 om 21:11

Heel erg bedankt voor je woorden loes. Ik probeer echt te genieten, maar me gedachten blijven toch hopeloos. Maar ik zal me best doen om postief te blijven.

Loes 25-08 om 22:29

Ik weet precies hoe het voelt hoor. Ik kan nu na twee miskramen ook nog niet echt genieten van deze zwangerschap. Ik ben vooral ook bang dat ik wéér 'voor niks' weken kotsend boven de plee hang. Maar stel dat het dit keer wel goed gaat - en die kans is hartstikke groot, dan zou ik het achteraf heel jammer vinden als ik de hele zwangerschap in angst heb doorgebracht.

Dat vertel ik mezelf maar en soms werkt dat beter dan anders  Het hoort er allemaal bij denk ik. Ik duim in ieder geval voor je!

Spontaan 26-08 om 09:13

Ik hoop echt dat deze zwamgerschap goed zal verlopen voor jou. Zal ook voor jou bidden.
Wat me dwarszit zit, is geen zwangerschap kwaaltjes. Behalve vermoeidheid heel erg. Maar ik zal positief blijven. Ben 3 weken en 5 dagen.  

Loes 26-08 om 09:30

Dat is ook nog heel vroeg hoor Spontaan! Ik heb deze keer sowieso andere kwaaltjes dan voorheen (merk niks aan m'n borsten bijvoorbeeld). De misselijkheid die ik de vorige twee keer met 4,5 week al had begon nu een volle week later. En minstens zo heftig. 

Het wel of niet hebben van kwaaltjes zegt eigenlijk niets over een gezonde zwangerschap; alleen als ze heel plotseling verdwijnen kan het minder goed nieuws betekenen. Geen zorgen dus!

Spontaan 30-08 om 17:25

Dag Loes. Heb een vraagje kan je me misschien prive benaderen 

Loes 30-08 om 18:47

Hai Spontaan,
Ik heb een reactie achtergelaten op je profiel. Privébericht of vriendschapsverzoek sturen lukt helaas niet

Spontaan 31-08 om 09:08

Geen probleem ik doe het wel zo. Bedankt dat je het geprobeerd hebt.
Herken je heftige pijn naar gemeenschap? 
Hoor graag van jou

Loes 31-08 om 15:15

Nee, dat herken ik niet echt. Ik had wel steeds kramp laag in m'n baarmoeder, wat echt niet fijn was. Deze zwangerschap daarom nog niet geprobeerd. Het was op zich niks om me zorgen over te maken toen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam ' in het Zwanger worden forum