Onze grote droom..

2 antwoorden en 31821043x bekeken

Bdb 28-08 om 20:41

Wij zijn Jef en Kevin, een jong koppel (31 & 29j), 14j samen, waarvan 10 getrouwd, met een grote kinderwens. Een goede 5j geleden begon het in onze vriendenkring, broers, zus,... De grote babyboom. Wij waren toen nog volop bezig met het opstarten van onze eigen zaak, en onze verbouwing, maar waren er ons van bewust dat we echt moesten wachten tot we er klaar voor waren.  Onze uitstapjes met de vrienden hebben hebben we dan ook aangepast aan de kinderen, waardoor de wens enkel groter werd.
Het afgelopen jaar hebben we dan ook alles overwogen en is het bijna bijna een dagelijkse routine geworden om meer info te vinden. Adoptie is als homo koppel nog steeds niet evident en duurt erg lang, daarom gaat onze voorkeur ook uit naar een draagmoeder.
Het vinden van een draagmoeder lijkt in het begin niet erg moeilijk, veel vrienden willen dit graag doen, maar wanneer het concreet wordt wil de partner niet mee, is men bang voor de reactie van de eigen kinderen, te oud, ... En allemaal zeker terrecht. 
In onze verdere zoektocht zijn we ook nog moeders tegen gekomen die dringend financiële middelen nodig hebben, druggebruikers, andere verslavingen, ... 
Hoe graag we dit ook willen, mag dit niet zomaar uit eigenbelang van ons of   van de draagmoeder gebeuren.  En zijn we echt op zoek naar iemand die het oprecht meent en ook de hele hoop procedures wil mee doorgaan.
Alle tips en advies zijn hier dan ook welkom. Wij hebben tijd, geduld, ... Maar kritiek hebben hebben we al genoeg over ons heen gekregen
Alvast bedankt!

reageer

Ster 02-09 om 15:57

Beste mannen,
Ik heb hier al vaker het verzoek om een draagmoeder voorbij zien komen. En zo ver ik dat kan beoordelen is daar helemaal niet makkelijk aan te komen. Het is een heel groot offer die gevraagd word. Ik weet ook uit onderzoek (ik wilde zelf adopteren) dat dat inderdaad ook niet echt een helemakelijke weg is. Vooral niet als je een 'gezond' kindje wil. Special need kindjes zijn dan weer iets makkelijker te krijgen. Maar ja das weer de vraag of je dat aan kan en durft, ik persoonlijk zou dat niet kunnen. bij het idee alleen al ben ik bang het te verliezen. Ik heb veel gehoord dat lesbie en homo stellen kinderen delen als in co ouderschap hebben jullie daar al eens over gedacht?  Of pleeg ouders worden als je dan geen krisis opvang doet blijven ze ook de rest van hun jeugt bij jullie ik weet dat er veel vraag is naar pleegouders misschien is dat wat. Succes en ik hoop dat jullie wens uit komt op welke manier ook.

An1990 (Gast) 03-09 om 07:20

Hallo Jef en Kevin,

Helaas kan ik jullie geen advies geven, want ik zou zelf geen flauw idee hebben hoe je dit aanpakt. 
Ik wil jullie alleen even een hart onder de riem steken! Ik kan me voorstellen dat jullie kinderwes even groot is als bij een koppel dat bestaat uit man en vrouw. Ik hoop dan ook voor jullie dat er zich toch een oplossing aanbiedt en jullie ooit toch van jullie eigen kindje kunnen genieten! 

Groetjes,

An

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onze grote droom..' in het Zwanger worden forum