Omgeving vraagt veel

3 antwoorden en 31063123x bekeken

Ikke88 (Gast) 27-10 om 18:42

Hallo! 
Wij hebben al lange tijd een kinderwens en onze omgeving weet dit. We wilden eerst een huis en zijn nu bijna klaar met klussen hierin. 
Bijna wekelijks krijgen we te horen van kennissen (wanneer begint het) of gaan de gesprekken met contacten dichterbij ons ook altijd over dit onderwerp. 
Omdat we nu al aan het proberen zijn (niet begonnen onder druk trouwens) vind ik dit soms wel lastiger om toch die vragen te krijgen. Ik merk dat ik me ook niet meer zo uitlaat, niet goed weet hoe te reageren.
Wanneer we zouden zeggen dat we ermee bezig zijn ben ik bang dat mensen daar weer teveel naar gaan vragen.
Ik ben benieuwd hoe anderen hiermee omgaan?

reageer

floydi 27-10 om 20:16

Hi ikke, wij kregen ook veel vragen. We zijn 3 jaar samen wonen al 2 jaar in een koophuis beide een goede baan ja dan gaan mensen vragen en ze vinden ook dat dat normaal is haahaha. Ik snapte er niks van is zo persoonlijk gaat niemand wat aan. Maar goed bij ons duurde het 7 maanden voor we zwanger raakte en dat voelde heel lang en onzeker. Mensen bleven vragen en ik werd we steeds geïrriteerder van wantja het lukte nog niet. Toen heb ik tegen mensen gezegd dar we NOG LANG niet toe waren aan kinderen, niks voor ons. Haha toen stopte het wel en wat wil je de maand er na zwanger. Nu 31 weekjes 

EveS 28-10 om 15:11

Ik ken de vragen ook. als ik er geen zin heb om het erover te hebben zeg ik (op mijn botte manier) "Ik heb geen zin om het hierover te hebben. Zullen we het ergens anders over hebben"
En dan is het vaak wel heel snel klaar gelukkig. 

Ik heb in juni een miskraam gehad en de nasleep heeft 3 maanden geduurd. Sommige vriendinnen en familie weten dit. En van de week vroeg een vriendin ook "ja ik weet niet zo goed of ik er wel over moet beginnen bij je". Wat ik dan tegen hun zeg is "als ik het erover wil hebben, dan begin ik er zelf wel over, en anders inderdaad liever niet.". Dat werkt ook en iedereen begrijpt dit.


En weetje, er zijn mensen die er dan vanalles van denken. En ze moeten maar lekker doen wat ze zelf willen. Als jij het er niet over wilt hebben, dan moet je dat niet doen en dit gewoon aangeven . Dan is het voor iedereen duidelijk. 

Ikke88 28-10 om 16:45

Misschien is het inderdaad wel een idee om gewoon te zeggen wat ik erbij voel. Af en toe zeggen we wel eens grappend 'no pressure', maar misschien moet ik/we er serieuzer en stelliger in zijn. 
Hopelijk is het dan duidelijk en zal de druk er dan ook minder zijn. Hoe meer mensen erover praten hoe meer ik er zelf ook mee bezig ben merk ik aan mezelf. En dat is natuurlijk ook niet zo handig.
Na hoelang bespraken jullie met anderen dat je bezig bent?
1 vriendin wil ik dit nog niet vertellen omdat die zelf in een moeilijk traject zit met kinderwens. Mijn zus waar ik goed contact mee heb wil ik aan de ene kant ook totaal verrassen, terwijl het misschien ook fijn is om al dingen qua cyclus te bespreken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Omgeving vraagt veel' in het Zwanger worden forum