Zorgverzekering (NL)

3 antwoorden en 30858482x bekeken

Anoniem (Gast) 12-11 om 10:14

Hey allemaal,
Wij willen aankomend jaar heel graag proberen om zwanger te raken.
Ik ben nu dus stiekem al wel een beetje bezig met wat voorbereidingen te treffen en aangezien het weer bijna zover is dat we de verzekeringen moeten updaten vroeg ik mij af of het nodig is om van pakket te wisselen..
Houden jullie met het kiezen van de verzekering rekening met de zwangerschap ?
En voor welke verzekeringen hebben jullie gekozen ?

Groetjes!  

reageer

floydi 12-11 om 11:15

Hi anoniem, ik zit bij cz toen ik zwanger wilde worden belde ik met mijn verzekering dat ik voor het jaar 2017 mijn pakket wilde aanpassen. Ze dachten toen heel erg mee en je kunt bij cz dus wisselen wanneer je wilt als je zwanger bent. Ze zeiden terecht zwangerschap kan je niet plannen dus nu je pakket aanpassen is mogelijk nog voor niks. Ik heb toen mijn pakket pas verhoogd toen ik zwanger was en rond de 6 maanden bekken klachten kreeg. Je kunt dus het beste bij de verzekering checken of je bij een eventuele zwangerschap ook gedurende het jaar mag wisselen bij veel verzekeringen in Nederland wel 

Justme1990 13-11 om 07:53

Bij vgz mag je dus niet tussentijds wisselen ook al zei ze wel ja een zwangerschap kan je niet plannen natuurlijk. Het is dus zeker verstandig dit uit te zoeken. Bezoekjes aan de vk worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar bijvoorbeeld een policlnische bevalling en de eigen bijdagen voor kraamzorg zitten niet in het basispakket.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zorgverzekering (NL)' in het Zwanger worden forum