Korte cyclus 23 dagen, wanneer huisarts?

3 antwoorden en 30602855x bekeken

Kirsten 1986 (Gast) 28-11 om 20:36

Wie heeft er ervaring met een korte cyclus? Ik heb een cyclus van 23-25 dagen. Inmiddels ongeveer 8 maanden bezig om een eerste kindje te krijgen. Mijn partner heeft als kind zijnde een niet ingedaalde zaadbal gehad en is hier aan geopereerd. Regelmatig schiet zijn bal in de lies. Ik twijfel of ik wel een eisprong heb. Van dag 7 TM 15 met clearblue ovulatie test geen smiley. Mijn partner is niet onderzocht op sperma kwaliteit. Hoe lang kunnen we wachten met naar huisarts te gaan? 

reageer

Ellatje 29-11 om 11:26

Ik kan je alleen mijn verhaal vertellen,en je zeggen,als je zelf het idee hebt,'ik moet hier mee verder',dat ook te doen.
Ik ben wel belg,geen idee vanwaar jij bent,maar in België is het blijkbaar makkelijker om doorverwezen te worden.

Mijn man en ik waren met de pil gestopt nov 2016.
De eerste cyclus heb ik geen ovutesten gebruikt,erna wel,een cyclus of 10 aan een stuk.eerste cyclus was 30 dagen,erna daalde het langzaamaan naar gemiddeld 26.soms 24,meestal 26.
Ik merkte dat ik wel een eisprong had,maar wel een korte luteale fase had.
In augustus naar huisarts gestapt,dat ik het vreemd vond dat ik nog niet zwanger was(na 11 cycli).
Zij raadde aan om nog een half jaar verder te proberen.
Ik ben tegen haar advies ingegaan,aangezien we er niet jonger op worden (ben 35) en afspraak bij gyne gemaakt.
Bij gyne leek bij mij op het eerste zicht alles oke.ikzelf heb ook al 2kinderen,dus ik kan in principe zwanger worden.
Ik heb bloed laten nemen,mijn man spermastaal binnenbrengen,en later een tweede keer,want er bleken geen spermacellen te vinden,maw,hij is onvruchtbaar.
Bij mij zijn er in mijn bloed ook kleine dingetjes gevonden,mijn schildklier werkt niet goed,maar in vergelijking met mijn man is dit niets.

Waarmee ik dus niet wil zeggen dat dit bij jullie ook het geval is,maar gewoon,volg je gevoel,is alles oke,nog beter dan!
Maar als ik de raad van mijn huisarts gevolgd had,waren we nog een half jaar bezig geweest,wss vol frustratie,want natuurlijk zwanger worden is,de kans 0,0.
Ik ben 'blij' dat ik naar de gyne geweest ben,zo snel,ook al was de diagnose een schok voor ons.

Kirsten 1986 (Gast) 29-11 om 11:44

Hoi ellatje, ik ben bijna 32 en woon in Nederland. In Nederland wordt inderdaad niet zo snel doorverwezen. Rond december 2016 zijn wij gestart met zwanger proberen te worden. Begin deze zomer kwam uit bloedonderzoek wat ik vanwege vermoeidheid had aangevraagd ik veel te laag in vitamine d zat. Hiervoor heb ik hoge dosering vitamine d moeten gebruiken en mocht vanwege het gebruik even niet zwanger worden. De waarde is nu op pijl, alleen wordt in onzeker omdat ik met eerdere ovulatie testen nooit duidelijk 2 strepen heb gezien. Deze cyclus met digitale ovulatie meter getest en ook geen positieve test. Dit in combinatie met de vraag of het zaad van mijn partner is aangetast door de niet ingedaalde zaadbal en dat ik bijna 32 ben maakt het spannend. Wij hebben nu besloten bij de volgende cyclus vanaf dag 6 te gaan testen. Mocht dit weer geen positieve uitslag geven, dan gaan we naar de huisarts voor een doorverwijzing. Ondertussen zijn er in mijn omgeving een aantal vrouwen zwanger en ben ik heel blij voor hun. Alleen de onzekerheid maakt mij soms verdrietig. 

Annoniem1990 (Gast) 15-12 om 13:20

Hoi kirsten, 
Wij zijn sinds oktober 2016 bezig om kinderen te krijgen. Ook ons is het nog niet gelukt helaas. Wij zijn na 9 maanden proberen naar de huisarts gegaan omdat mijn man zo'n thuistest had gedaan voor de kwaliteit van het sperma, welke negatief bleek te zijn. Onze huisarts gaf aan nog nooit van die testen gehoord te hebben en twijfelde ook sterk aan de betrouwbaarheid maar heeft mijn man toch voor de geruststelling doorverwezen om zijn zaad te laten onderzoeken in het ziekenhuis. Dat bleek toen prima in orde te zijn. Ik zelf heb ook een korte menstruatie cyclus, gemiddeld 24 dagen. Ik heb denk ik 3 of 4 keer een ovulatietest gebruikt, daarop heb ik wel altijd een eisprong gehad. Ik teste altijd sochends met de eerste urine van de dag vanaf dag 6, en mijn eisprong zat meestal op dag 10 of 11.  Ik heb nu net alle testen in het ziekenhuis achter de rug ( ze wilden mij pas testen nadat we een jaar bezig waren) bij mij was er niets aan de hand, hoewel ze wel bang waren dat ik inderdaad geen goede eisprong had ivm met de korte menstruatiecyclus. 
Als ik jou was zou ik een afspraak maken met de huisarts. Bij mij hebben ze mijn bloed getest op een bepaald hormoon wat aanduid of je wel of geen eisprong hebt, wellicht kan je huisarts dit al wel laten testen, ook al ben je nog geen jaar bezig. Zoals ik al zei, mijn man heeft zijn sperma ook al laten testen na 9 maanden. Mij wilden ze toen nog niet testen omdat ik wel positieve ovulatietesten had en het volledige onderzoek bij een vrouw ingrijpender is..

Hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt.

Groetjes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Korte cyclus 23 dagen, wanneer huisarts?' in het Zwanger worden forum