Zwanger na overleden kindje

1 antwoord en 30156408x bekeken

Veer 19-12 om 09:40

Hallo allemaal
Ruim twee maanden geleden ben ik bevallen van ons tweede kindje. Hij is in de buik overleden en is dus doodgeboren. Een hele heftige tijd.
Inmiddels hebben we de uitslagen van allerlei onderzoeken binnen en weten we de oorzaak. Ook hebben we van de gynaecoloog groen licht gekregen om weer zwanger te worden. Maar wat voel ik me schuldig zeg! In mijn omgeving vind ik weinig herkenning, heb soms ook het idee dat mensen niet zo goed durven of niet weten wat ze moeten zeggen, vandaar dat ik nu hier op zoek ga naar herkenning
Ik heb inmiddels een menstruatie gehad (nu vier weken geleden) en voel van alles. Allereerst lichamelijk: brandend maagzuur, gevoelige tepels, rommelende darmen, enorm misselijk steeds, meer trek, erg moe, krampen, emotioneel.. Allemaal symptomen die een zwangerschap aan kunnen kondigen en tegelijkertijd ook symptomen die een naderende menstruatie aan kunnen kondigen. Toen we besloten alles op zijn beloop te laten en geen anticonceptie te gebruiken had ik niet kunnen bedenken dat ik me zo verschrikkelijk onzeker zou voelen. Inmiddels wel een test gedaan (idd erg vroeg..) en deze was negatief, dus ik ga er voor het gemak maar gewoon vanuit dat ik binnenkort ongesteld ben
Dat ik die test deed gaf me een enorm schuldgevoel naar ons zoontje, het is immers nog geen drie maanden geleden dat hij geboren is. Ik voel me zo schuldig, omdat ik nu alweer zo bezig ben met een volgende zwangerschap, van alles voel en misschien ook wil voelen en toch ergens hoop dat ik gauw weer zwanger raak, al stop ik dat diep weg.. 
Is dit herkenbaar voor mensen die soortgelijks hebben meegemaakt (of misschien in de omgeving hebben meegemaakt)?
Liefs, Veer

reageer

Anoniem (Gast) 19-12 om 21:41

Ik ben zelf 6 maanden nadat mijn zoontje direct na de geboorte overleed onverwacht zwanger geworden van mijn dochter inmiddels 1 jaar. Ik zie haar als een kadootje van mijn zoon. Iets moois wat uit een verdrietige periode gekomen is. En ja natuurlijk had ik ze liever allebei levend bij me gehad, vergeten zal ik hem nooit. Een volgend kindje zal nooit je verloren kindje vervangen. 
Ik denk dat je omgeving alleen maar blij voor je zal zijn als je weer zwanger bent. De meeste mensen vinden de dood ongemakkelijk omdat ze zich geen houding weten te geven. Niet omdat ze bot zijn maar vaak omdat ze je niet willen kwetsen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na overleden kindje' in het Zwanger worden forum