Na keizersnede

2 antwoorden en 29900970x bekeken

Lila (Gast) 05-01 om 21:08

Hallo allemaal, ik zou graag nog een kindje krijgen maar heb nu 7maand geleden een keizersnede gehad. Ik geef ook borstvoeding en dat gaat ook vlot. Maar nu zit ik met het probleem dat ik nog steeds mijn regels niet heb! Is dit normaal? Of moet ik mij toch zorgen maken? 

reageer

Eefje 05-01 om 21:34

Ik gaf ook borstvoeding en werd pas ongesteld toen ik stopte met de borstvoeding. Ik heb een jaar bv gegeven dus nee hoor, dat is heel normaal. 

Anoniem (Gast) 05-01 om 22:12

Er zijn vrouwen die ook tijdens de borstvoeding weer ongesteld en dus vruchtbaar worden en er zijn vrouwen die pas weer vruchtbaar worden als ze gestopt zijn met borstvoeding.  Beide is normaal, maar het heeft in iedergeval niets met je keizersnede te maken. 
Of het verstandig is om zwanger te worden als je ook nog borstvoeding geeft is een andere vraag. Het kan wel maar je vraagt wel veel van je lichaam dan. Zou ook wel even navragen bij je gynaecoloog wat zijn advies is met oog op het litteken van je keizersnede. De een geeft aan dat je beter een jaar kunt wachten en de ander 6 maanden. Er bestaat namelijk een hele kleine kans dat het litteken problemen kan opleveren tijdens de bevalling omdat je baarmoeder daar mogelijk wat dunner is en makkelijker zou kunnen schuren als het niet voldoende tijd heeft gehad om te genezen. De kans is wel heel erg klein maar wel aanwezig. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Na keizersnede ' in het Zwanger worden forum