Misschien zwanger en sushi?

3 antwoorden en 29658654x bekeken

Feetje (Gast) 29-01 om 15:16

Hallo dames! Morgenavond gaan wij naar een sushirestaurant. Mijn vriend en ik proberen zwanger te raken, en ik zit nu ruim een week voor de datum waarop ik (misschien) weer ongesteld moet worden. Is het wel verstandig om nu (bepaalde soorten) sushi te eten? Of kan ik daar een miskraam mee veroorzaken mocht het eitje net zijn ingenesteld? Ik ben gek op sushi, maar ik wil ook geen onnodige risico's nemen.. Graag jullie raad!

reageer

proud_mommy 29-01 om 16:21

Als je denkt zwanger te kunnen zijn zou ik het niet doen. Ik zou die risico niet nemen. Wanneer je ongesteld bent zou je het kunnen eten maar ervoor niet. Maar weet niet in hoeverre het kan schade. Anders je huisarts om raad vragen.

Mammie-L 05-02 om 10:45

Hoi Feetje,
Ik mocht van mijn vroedvrouw gewoon sushi eten tijdens mijn vorige zwangerschap.
Vrouwen in Japan doen dat al jaren eigenlijk. Rauw vlees mag nog altijd niet maar rauwe vis van goede kwaliteit was geen probleem volgens haar.

MamaN 05-02 om 12:24

Ik heb ook gewoon sushi gegeten tijdens mijn zwangerschap. Veel soorten vis zijn juist hartstikke goed en je kan altijd vragen of ze rauwe vissoorten weglaten ( ja dus ook de sushi zelf) maar dan is tempura bv een goede vervanging. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Misschien zwanger en sushi?' in het Zwanger worden forum